Darıca Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile ortak çalışma çerçevesinde Darıca kıyılarında deniz temizliği gerçekleştirdi.


Büyükşehir Belediyesine bağlı deniz  temizleme  botu ile yapılan temizlik sonrası tonlarca atık bertaraf edilmek üzere deniz yüzeyine çıkarıldı.

Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada körfezde çeşitli yerlerde yüzer halde bulunan veya birikinti yapan katı ve sıvı atıkların temizlenmesi amacı ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete sunulan deniz temizleme botu ile yapılan temizlik sonrası deniz yüzeyinde bulunan atıklar toplanmakla beraber,  petrol  ve petrol türevi kirlilik tabakalarının temizlenmesi sağlandı.

Yetkililer yapılan çalışma sonrası tonlarca atığın temizlendiğine dikkat çekerken, vatandaşların bu konuda daha duyarlı olmaları çağrısında bulundular. Bundan sonra da bu tür etkinliklerin belirli periyotlar halinde süreceğini ifade eden yetkililer, vatandaşlardan da temizlik konusunda destek istediler.

 

Editör: TE Bilişim