30 Haziran 2010 tarihinde Haliç Tersanesi’nde İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirilecek olan konser, geçtiğimiz yıllarda Montreaux Caz, Fusion, Roskilde, Sziget gibi Avrupa’nın önemli festivallerine davet edilen Belçikalı grup DAAU’nun İstanbul’daki ilk performansı olacak.

Seçilen alanlara geçici müdahalelerde bulunma imkanı tanıyan 2010 Avrupa Kültür Başkentleri ortak projesi Geçici Kentler (Temporary Cities) ile iş birliğiyle ve İDO’nun katkılarıyla istanbul 2010 Avrupa Kütür Başkenti Ajansı Müzik Yönetmenliği tarafından düzenlenecek konserde tersane havuzlarından birine yüzer bir sahne yerleştirilecek. .Konser 19.30’da başlayacak ve ücretsizdir.

DAAU
Die Anarchistische Abendunterhaltung (Anarşist Akşam Eğlencesi) adını, Herman Hesse’nin Bozkırkurdu (1927) romanından çıkaran grup, 1992 yılında konservatuarda öğrenci oldukları sırada Roel Van Camp, Han Stubbe, Simon Lenski, ve Buni Lenski tarafından kuruldu.

Enstrümanları üzerindeki hakimiyetlerini, kalıplaşmış müzik tarzlarının ötesine geçen bir tutku ve yaratıcılıkla birleştiren DAAU, kısa sürede, sahne performanslarıyla ve katkıda bulundukları projelerle, dEUS, Moondog Jr., Kiss My Jazz gibi önemli isimlere ev sahipliği yaparak doksanlı yıllarda uluslararası üne kavuşan Antwerp’in en sıra dışı gruplarından biri olarak dikkatleri üzerine çekti.

Yayınlandığı zaman dEUS’u popüler müzik listelerinin tepesine taşıyan SudS & SOdA’ya getirdikleri yorum, grubun Belçika dışında da ünlenmeye başlamasını sağladı. (dEUS üyeleri de yorumu oldukça beğenmiş olacaklar ki, single’ın sadece Amerika’da yayınlanan yeni baskısında şarkının DAAU yorumu da yer alır.)

Yıllar içinde klasik müzik eğitimleriyle birleştirdikleri rock tavrı ile alışageldiğimiz kalıpları fazla dikkate almadan caz’dan dub’a, folk’tan trance’a uzanan bir alanda türler ve disiplinler arasında zorlamadan uzak bir doğallıkta ve rahatlıkta hareket eden grup, Nisan 2010 tarihli son albümleri “The Shepherd’s Dream”de yeniden kabuk değiştirerek popüler müzik dünyasında görmeyi özlediğimiz özgünlükteki kayıt ve canlı performanslarına Han Stubbe (klarinet), Roel Van Camp (akordeon), Hannes d’Hoine (kontrbas) ve Simon Lenski (çello) ile devam ediyor.

Editör: TE Bilişim