'Romantizmden Modernizme' temalı D-Marin Turgutreis Uluslararası Klasik Müzik Festivali'nin üçüncü gecesi ödüllü piyanist Endre Hegedüs solistliğinde ve Macarların karizmatik ve ünü dünyaya yayılmış şefleri Ferenc Gabor yönetimindeki İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası konserine ev sahipliği yaptı. Liszt Yorumcusu olarak ünlenen Hegedüs orkestra eşliğinde Liszt'in 1 numaralı Piyano Konçertosu'nu seslendirdi. Dünyanın en önemli opera salonlarında sahne alan Macar Devlet Operası Sanatçısı Dramatik Soprano Tünde Szaboki de festivalin üçüncü gecesinde Lied kavramının yaratıcısı Liszt'in Lied'leri ile sahne aldı. Dünyaca ünlü bas baritone Burak Bilgili de bu ozel gecede yer alarak ölümünün 100.yılında Mahler'in Lied'lerini yorumladığı konser müzikseverlerden büyük ilgi gördü.


Doğuş Grubu'nun kurucu destekçiliğini üstlendiği D-Marin Turgutreis Uluslararası Klasik Müzik Festivali, “Liszt ve Mahler Anısına” temalı üçüncü gece konserinde ünlü besteciler usta yorumcular eşliğinde anıldı.

Macar besteci Liszt, doğumunun 200.yılında yılın en iddialı programıyla anıldığı festivalin üçüncü gecesinde Liszt Yorumcusu olarak ünlenen ödüllü piyanist Endre Hegedüs, Macarların karizmatik ve ünü dünyaya yayılmış şefleri Ferenc Gabor yönetiminde, İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde Liszt'in 1 numaralı Piyano Konçertosu'nu seslendirdi.

Dünyanın en önemli opera salonlarında sahne alan Macar Devlet Operası Sanatçısı Dramatik Soprano Tünde Szaboki de festivalin üçüncü gecesinde Lied kavramının yaratıcısı Liszt'in Lied'leri ile sahne aldı. Dünyaca ünlü bas baritone Burak Bilgili de bu ozel gecede yer alarak ölümünün 100.yılında Mahler'in Lied'lerini yorumladığı konser müzikseverlerden büyük ilgi gördü.

Dünyaca ünlü dörtlü Günbatımı sahnesindeydi
Yurtdışındaki başarılarıyla adlarından söz ettiren Borusan Quartet ikinci günbatımı konserinde Bodrum'lu müziksevererle buluştu. Ravel, Beethoven, Shostakovich, Elgar gibi ünlü bestecilerin farklı eserlerinin yer aldığı konser, Fazıl Say'ın Boşanma adlı eseri ile sona erdi. D-Marin Turgutreis marinanın anfi-tiyatro sahnesinde gerçekleştirilen günbatımı konserlerinin üçüncü ve sonuncusu bugün gerçekleşecek.

Kapanış konseri Fazıl Say ve Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası'ndan
Sanat yönetmenliğini Yücel Canyaran'ın yaptığı D-Marin Turgutreis Uluslararası Klasik Müzik Festivali'nin kapanış konserinde dünyaca ünlü besteci ve piyanistimiz Fazıl Say yepyeni bestelerini şef Gürer Aykal yönetimindeki Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası eşliğinde izleyicilerin beğenisine sunacak. Orkestra, Fazıl Say'ın Trompet Konçertosu'nu Gabor Boldoczki (trompet) solistliğinde seslendirirken; Fazıl Say ve Gabor Boldoczki, Shostokovich'in piyano ve trompet konçertosunu birlikte çalacaklar.Fazıl Say'ın İstanbul Senfonisi adlı bestesinde ise, Burcu Karadağ (ney), Hakan Güngör (kanun) ve Aykut Köselerli (ritm) solist olarak yer alacaklar. Fazıl Say ve Borusan Filarmoni Orkestrası'nı ilk kez D-Marin sahnesinde bir araya getiren festivalde Bodrumlu müzikseverler, unutulmaz bir finale tanık olacaklar.

Editör: TE Bilişim