ÇOCUKLAR DENİZDE YAŞAMAYI ÇİZECEK

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi’nin, ilkokul öğrencilerine deniz sevgisi ve deniz temizliğini aşılamak, ortaokul öğrencilerine denizciliğin ülke için önemini anlatmak için düzenlediği Resim ve Kompozisyon Yarışması’nda geri sayım başladı.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile bu yıl 14. kez düzenlenen yarışmada ilkokul öğrencilerine yönelik resim yarışmasının konusu “Denizde Yaşamak”, ortaokul öğrencilerine yönelik

kompozisyon yarışmasının konusu ise “Ege Denizi’ni turizm için nasıl daha etkin kullanabiliriz?” olarak belirlendi. Eserler, 3 Nisan 2018 Salı gününe kadar İMEAK DTO İzmir Şubesi’ne teslim edilecek. Yarışmaya gönderilecek resimler 50x35 cm. boyutunda resim kâğıdına yapılacak. Kompozisyonlar ise bin kelimeyi geçmeyecek.

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, “Denizci bir nesil yetiştirmenin yolu çocuklarımıza denizi sevdirmekten geçiyor. Bugün denizi, denizde eğlenmeyi, su sporlarını seven çocuklarımız, yarının Türk denizciliğini ileri taşıyacak gençleri olacak. Resim ve kompozisyon yarışmasını 14. kez düzenlemekten gururluyuz. Resim yarışmasında çocuklarımız hayal gücünü kullanarak birbirinden renkli ve güzel resimler çizecekler. Denizlerimizin ülke turizmine faydaları konusunda düşünüp, kaleme dökme fırsatı bulacaklar. Ayvalık’tan Didim’e uzanan sorumluluk sahamızdaki tüm okulları, öğretmenleri ve öğrencileri yarışmaya davet ediyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim