CAZIN KEYFİ DENİZ DE BİR BAŞKA

İçinden deniz geçen şehir İstanbul’un deniz ulaşımını sağlayan İDO,  Asya ve Avrupa kıtalarını müziğin gücü ile birleştirecek. 

Bu yıl onikincisi düzenlenen Uluslararası  İstanbul Caz Festivali’nin iki etkinliği İDO’ya ait Barış Manço gemisinde yapılacak. 6 – 17 Temmuz tarihlerinde, İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen ve İDO’nun da sponsor olarak destek verdiği Festival, sıcak yaz günlerini Caz’ın büyülü havasıyla dolduruyor.

VAPURDA CAZ KEYFİ

İstanbul Caz Festivali’nin en yeni ve etkileyici etkinliklerinden olan “Caz Vapuru” 10 Temmuz’da New Wave Brass Band’i ve 17 Temmuz tarihinde ise Brass Latin’i ağırlayacak. Adalar’dan Anadolu Kavağı’na kadar Boğaz’ın Avrupa ve Asya yakasının eşsiz manzarasını ve caz müziğini bir arada yaşatacak Caz Vapuru Kabataş vapur iskelesinden demir alıyor.

Kabataş’tan kalkacak Barış Manço gemisi 10 Temmuz Pazar günü saat 11:00’de Büyükada’ya, festivalin kapanış günü olan 17 Temmuz Pazar günü ise Anadolu Kavağı’na yol alacak. Sadece İstanbul’un değil Dünya’nın en güzel manzarasına sahip Boğaziçi üzerinde bir yandan New Wave Brass Band ve Brass Latin performansları ile caza doyurken, bir yandan da eşsiz İstanbul yalılarının önünden bir bir geçilecek.

Bu gezide Brass Latin’e “Genç Caz” finalistlerden Berkant Çelen Trio eşlik edecek.  

İDO’DAN SANATA BÜYÜK DESTEK

Kültürel ve sosyal kampanyaların yanı sıra “Herkes İçin Sanat” ilkesi ile sanatsal etkinliklere de destek veren İDO, bu yıl İstanbul Caz Festivali’nin iki performansı Matadorbet için Barış Manço gemisini tahsis etti. İDO 2005 yılında İstanbul Müzik Festivali ve İstanbul Film Festivali’ne sponsor olarak destek vermişti.

DenizHaber.Com-Özel

Editör: TE Bilişim