Çanakkale Savaşları Sanat Müzesi 2015 yılında açılacak 
 
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından oluşturulan "Çanakkale Deniz ve Kara Savaşları Sanat Müzesi Projesi"nin Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yıl dönümünde hayata geçirileceği bildirildi. 
 
ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Demircan, yaptığı açıklamada, Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından oluşturulan proje kapsamında, öncelikli olarak çabalarının müzenin içinin doldurulması olduğunu, bu nedenle de ulusal resim yarışması düzenlediklerini belirtti. Projeyi, Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yılı olan 2015 yılında hayata geçirmek istediklerini belirten Demircan, şöyle konuştu:

"Bu tarihe kadar sanat eserleri toplayacağız. 1. Çanakkale Deniz ve Kara Savaşları konulu resim yarışması 29 Ekimde sonuçlandı. Bu yarışmada 6 yapıta ödül verdik. Ödül alan yapıtlar, müzenin ilk eserleri oldu. Bu yarışmayı bundan böyle her yıl düzenleyeceğiz."

Demircan, müzenin nerede açılacağı konusunun henüz kesinlik kazanmadığını, ancak ÇOMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi'nin 3 bölümünün bulunduğu Nedime Hanım Okulu'nun bu tarihe kadar boşaltılıp, müze haline getirilebileceğini, yer konusunda sıkıntılarının bulunmadığını kaydetti.  

Editör: TE Bilişim