Istanbul Photo Awards’ın bu yılki birincisi de Pulitzer’i kazandı

Anadolu Ajansının ikinci kez düzenlediği yarışmada ödülün sahibi olan haber fotoğrafı, gazetecilikte dünyanın en prestijli ödülleri arasında gösterilen Pulitzer’e de layık görüldü. 

 Anadolu Ajansının (AA) iki yıldır düzenlediği uluslararası haber fotoğrafı yarışması Istanbul Photo Awards’da birincilik ödülünü kazanan haber fotoğrafı, dünyanın en önemli gazetecilik ve haber ödülleri arasında gösterilen Pulitzer ödülünün sahibi oldu.

New York'ta bulunan Columbia Üniversitesinde yapılan törenle açıklanan Pulitzer ödüllerinde yılın en iyileri arasına Istanbul Photo Awards'da tekil fotoğraf dalında ödül kazanan Sergey Ponomarev da girdi. Suriye'de yaşanan savaştan kaçan ve Avrupa'ya gitmeye çalışan mültecilerin Ege Denizi'nde karşılaştıkları dramı anlatan “Sığınmacılar” adlı fotoğrafı ile Istanbul Photo Awards'ta mart ayında tekil haber dalında birincilik ödülünün sahibi olan New York Times'ın serbest fotoğrafçısı Ponomarev, aynı fotoğrafla Pulitzer ödülünü de kazanarak yıla damgasını vurmuş oldu.

AA’nın ilk olarak geçen yıl düzenlediği yarışmada Yılın Fotoğrafı seçilen haber fotoğrafı da akabinde Pulitzer ödülünü kazanmıştı. Avustralyalı fotoğrafçı Daniel Berehulak, Ebola salgınıyla ilgili Liberya'da çektiği dramatik fotoğrafı ile Pulitzer’e layık görülmüştü.

"Dünyanın en iyi haber fotoğrafçıları başvuruyor"

AA Görsel Haberler Yayın Yönetmeni Ahmet Sel, konuya ilişkin, “Bu sene Pulitzer’i kazanan fotoğrafın geçen ay ikincisini düzenlediğimiz Istanbul Photo Awards’ta birinci olarak değerlendirilmesi, AA tarafından bir araya getirilen jürinin çok doğru seçimler yaptığını, haber fotoğrafı dünyasının nabzını iyi tuttuğunu ve ne kadar doğru kararlar verdiğini gösteriyor.

Çünkü geçen sene de yarışmamızda yılın fotoğrafı ödülünü kazanan Daniel Berehulak’ın haber fotoğrafı Pulitzer'in sahibi olmuştu.” ifadelerini kullandı. Istanbul Photo Awards’ın iki yılda dünyanın en iyi haber fotoğrafçılarının başvurduğu bir yarışma haline geldiğini belirten Sel, “Pulitzer’e katılan, sektörün en bilinen haber fotoğrafçıları Istanbul Photo Awards yarışmasına da katılıyor. Bunun en önemli nedeni jürinin seçkin isimlerden oluşması.” dedi. 
AA Kurumsal İletişim Direktörü Esra Kireçci de yarışmada birincilik ödülü alan fotoğrafın geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Pulitzer’i almasının Istanbul Photo Awards’ın istikrarlı bir seviye ve çizgide ilerlediğini gösterdiğini belirterek, "Bu durum, AA'nın başarısının tesadüfi olmadığının ve yarışmamızın uluslararası haber fotoğrafçılığı sektörünün nabzını tuttuğunun göstergesi olarak bizleri mutlu ediyor ve gururlandırıyor.” diye konuştu.
Editör: TE Bilişim