Tavuk ve et döner yemek istemeyenlere ilginç bir alternatif ortaya konuldu. Merkezi İstanbul'da bulunan bir dönerci Türkiye'de ilk defa balık döner yaptı.

Antalya'da açılan Fabex Yiyecek ve İçecek Fuarında ilk kez halka tanıtımı yapılan dönerlerden yiyebilmek için insanlar uzun kuyruklar oluşturdu.

Antalya’da Fabex 2005 12. Akdeniz Uluslararası Yiyecek ve İçecek İhtisas Fuarı’nda dünyada ve Türkiye’de ilk kez somon balığından yapılan balık döner tanıtıldı. 23-26 Şubat tarihleri arasında Antalya Axpo Center’de düzenlenen Venüsbet fuarda, Bereket Döner’in insan vücuduna yararlı omega 3 yağlarını bünyesinde bulunduran somon balığından ürettiği döner, vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü.

Şirket satış müdürü Nevat Okcu, somon balığını süt, defne, karanfil ve limonla terbiye ederek döner haline getirdiklerini söyledi. Somon balık dönerin etten ucuz, tavuktan pahalı olacağını da söyleyen Okcu, "Biz dünyada bir ilki gerçekleştirdik. Şimdiden dünyanın dört bir yanından sipariş alıyoruz. Bir yıl içinde bütün 23-26 şubat tarihlerdünyada ve Türkiye’de temsilciliklerimizi açacağız" diye konuştu.

Fuarda balık dönerin yapıldığı standda daha önce tavukta hormon olduğunu iddia eden spor yorumcusu Erman Toroğlu’na da, "Sayın Ermon Toroğlu Hocam, Hodri Meydan, balık dönerimize de bişey bulabilecek misiniz" yazılı pankartla gönderme yapıldı.

(İHA)

Editör: TE Bilişim