Boğaziçi Balıkçılarına Rekor Fiyat

Antik AŞ’nin 6 Mayıs 2007 Pazar günü Swissotel’de düzenleyeceği 247. müzayedesinde son derece değerli müzelik tablolar, hatlar, sıradışı Osmanlı antikaları, oryantalist ve ünlü Türk ressamlarına ait çok değerli koleksiyonlardan oluşan 300 eser satışa sunulacak.

Müzayedenin en önemli eserlerinden birini 1855 yılında İstanbul’a gelip 4 yıl kalarak birbirinden güzel Boğaziçi peyzajlarına imza atan dünyaca ünlü Fransız oryantalist Fabius Brest’in "Boğaziçi’nde Balıkçılar" adlı başyapıtı oluşturuyor. 115.5x90 cm boyutlarındaki tablo, 375 bin YTL gibi büyük açılış fiyatı ile müzayede rekoru kırabilir. İstanbul’un eski ve köklü ailelerinden İ. İnsel koleksiyonuna ait tablo ilk defa satışa sunulacak. Müzayedede yer alan önemli oryantalist ressamlar arasında Felix Ziem, Franz Leo Rubens gibi dünyaca ünlü imzalar bulunuyor.
 
Türkiye’de ilk resim sergisini gerçekleştiren ve Dolmabahçe Sarayı resim koleksiyonunun şekillenmesini sağlayan Şeker Ahmet Paşa’nın natürmort çalışması 200 bin YTL’den satışa sunulacak. Türk resminin en önemli natürmort ressamlarından Süleyman Seyyid’in üzümlü natürmort çalışması, Hoca Ali Rıza’nın yağlıboya eserleri, Hikmet Onat’ın "Boğaziçi" peyzajı, İbrahim Çallı’nın "Üsküdar" konulu başyapıtlarından biri, Feyhaman Duran, Sami Yetik, Naci Kalmukoğlu, Nazmi Ziya, Diyarbakırlı Tahsin, Edip Hakkı Köseoğlu, Vecihi Bereketoğlu, Nuri İyem, Şeref Akdik gibi önemli Türk ressamlarının tabloları koleksiyoncuları heyecanlandıracak nitelikte.

haberler.com

Editör: TE Bilişim