Konya'nın Beyşehir ilçesinde, Belediye İtfaiye Amirliği bünyesinde kurulan Sualtı Arama ve Kurtarma Timi, bölgedeki boğulma olaylarına müdahale etmenin yanı sıra, şimdi de Türkiye'nin en büyük tatlı sulak alanı olan Beyşehir Gölü'nün derinliklerini keşfetmeye çalışıyor.
 
Timde görev yapan 4 kişi, 2 yıl boyunca, Beyşehir Gölü ve Akdeniz'in mavi sularında gördükleri derin dalış ve irtifa eğitimini başarıyla tamamlayarak Türkiye Sualtı Federasyonu tarafından verilen 3 yıldız balık adam unvanına sahip oldu. Tim Sorumlusu Cüneyt Ülvan, Beyşehir Gölü'nün derinliklerini keşfetme çalışmalarına başladıklarını ifade ederek, bugüne kadar gölün en derin noktası olarak tahmin ettikleri 6-7 metrelik tabana kadar inerek dip tarama çalışması yaptıklarını söyledi. Bu çalışma sırasında gölün diplerinde su altı kameralarıyla görüntüler aldıklarını anlatan Cüneyt Ülvan, "Aynı çalışmayı Akdeniz'in mavi sularında da gerçekleştirdik. Beyşehir Gölü'ndeki otlanma nedeniyle görüntü alırken oldukça zorlandık. Ancak, Akdeniz sahillerinde daha berrak bir ortamda çalıştık" şeklinde konuştu.

2006-2007 eğitim-öğretim yılı içerisinde Beyşehir kent merkezinde faaliyet gösteren liseler ile Meslek Yüksekokulu'nda, çektikleri sualtı görüntüleri ile ilgili sunumlar yapacaklarını belirten Ülvan, "Su altı ile öğrencilerimizi de tanıştırmak istiyoruz. Bu çerçevede, her okuldan en başarılı 4 öğrenciye ödül olarak gezinti dalışı yaptırmayı planlıyoruz. Ayrıca, gelecekte Beyşehir Gölü'nün derinliklerinde gerçekleştirdiğimiz çekimlerde elde ettiğimiz görüntüleri bir belgesel haline getirmeyi planlıyoruz" dedi.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim