Almanlar, İstavrit’in içinde balıkçı

Almanya’nın 110 yıllık deniz ürünleri fast-food zinciri Nordsee, Türkiye’ye geldi. İlk restoran bu ay sonu Beyoğlu’nda İstavrit kafenin binasında açılıyor

Dünyada 400 şubesi bulunan Almanya’nın en büyük deniz ürünleri fast-food zinciri Nordsee Türkiye’ye geldi. 110 yıllık balık restoranı zinciri Türkiye’deki ilk şubesini İstanbul Beyoğlu’nda açacak. 

Restoran bu ay sonunda, İstiklal Caddesi’ndeki İstavrit kafenin binasında, 200 kişilik kapasitesiyle 5 katta birden faaliyete geçecek.

Nordsee’yi Türkiye’ye getiren ise Balık Dünyası şirketini kurarak zincirin Türkiye haklarını alan Orient Palace Otel’in Genel Müdürü Yusuf İstanbullu.

Külahta karides...

‘Namburger fast food’ sloganını kullanacak olan Nordsee’nin Türkiye’deki balık yeme alışkanlığını kökten değiştireceğini söyleyen İstanbullu,

“Balık yemek Türkiye’de zahmetli ve çok da ucuz olmayan bir iş. Balığı daha çok rakı, balık ve roka üçgeni içerisinde değerlendiriyoruz. Sanki ayak üstü yiyebileceğimiz bir şey değil. Evde balık yapmak ise zahmetli iş. Koku nedeniyle çoğu evde tercih edilmiyor. Nordsee ile balığı kolay ve ucuz hale getireceğiz. Balıkları marine edilmiş ve kılçıksız bir şekilde pişireceğiz” dedi.

Restoranda sunacakları deniz ürünlerinin Pasifik Okyanusu’ndan gelerek Almanya’daki Nordsee fabrikasında işlendiğini söyleyen İstanbullu, balık sandöviçleri, mezeleri ve garnitürlerinin yanı sıra ayaküstü atıştırmalık olarak külâhta karides, kalamar ve balık parçaları da satacaklarını anlattı. İstanbullu şöyle devam etti:

“İnsanlar İstiklal’de dolaşırken cips yerine değişik soslarla hazırladığımız karides ve kalamarları atıştırabilecek. Restoranı daha çok self servis olarak tasarladık. Geniş bir büfemiz var. Bir katı çabucak yiyip gitmek isteyenler için, ikinci bölümde balık mezeleri bulunacak, üçüncü bölümde ızgara veya kızartılmış deniz ürünleri porsiyon olarak sunulacak.”

İstanbullu, fiyatların ise atıştırmalık ürünlerde 6 liradan başladığını, menülerde de 24 liraya kadar çıktığını belirtti.

2 yılda 15 restoran 

600 bin euro’ya mal olan İstiklal’deki restoranın ardından Nişantaşı, Ataköy ve Bağdat Caddesi’nde de restoran açacaklarını söyleyen İstanbullu, 2 yıl içerisinde 10 milyon euro yatırımla 15 restoran açmayı planladıklarını dile getirdi. İstanbullu şunları söyledi:

“Nordsee Almanya’da 110 yıldan bu yana faaliyet gösteriyor. Almanya’da en bilinen markalardan. 10 sene öncesine kadar franchise vermeyi reddediyorlardı. Şimdi de oldukça hassas davranıyorlar. Yaklaşık 3 senedir Türkiye haklarını almak için uğraşıyorum. İlk olarak İstanbul’da büyümeyi hedefliyoruz. 2 yıl içerisinde 15 restoran açacağız. Türkiye’de yüzde 100 franchise vermeyeceğiz, ya biz açacağız ya da ortak olacağız.”

Beyoğlu’ndaki ilk restoran 200 kişilik olacak ve 5 katta birden faaliyet gösterecek.

5 hafta staj yaptı, belgeseli çekildi

Nordsee’nin  işleyişini anlayabilmek için Almanya’da bir Nordsee’de 5 hafta çalıştığını söyleyen İstanbullu  stajının Alman Kanal 1 TV tarafından belgesel olarak çekildiğini de anlattı.

İstanbullu, “Nordsee’nin İstanbul’a gelmesi Almanya’da heyecan uyandırdı.  Kanal 1, ‘Nordsee İstanbul’a hazırlanıyor’ diye stajımı filme çekti.  Açılışımızı da çekince yayınlayacaklar” dedi.

Editör: TE Bilişim