Alanya'da ikinci gemi batırılıyor 

Alanya'da dalış turizmine hizmet vermesi ve balık yuvası olması amacıyla hurdaya ayrılan bir sahil güvenlik gemisi önümüzdeki günlerde törenle batırılacak. Alanya'da ilk gemi 26 Haziran 2006 tarihinde batırılmıştı
SAHİL Güvenlik Komutanlığı'na bağlı bir gemi 2017 yılında hizmet dışı kalınca, geminin Alanya'da dalış turizmi için batırılmasına karar verildi. Gemi önümüzdeki günlerde dalış turizmine hizmet etmesi ve balık yuvası olma amacıyla resmi törenle batırılacak. Alanya Kalesi arkası, Damlataş Mağarası civarında batırılması düşünülen sahil güvenlik gemisi önümüzdeki günlerde Alanya'ya getirilecek. Yetkililer yaptıkları açıklamada, Alanya'da dalış turizminin geliştirilmesi, alternatif dalış sahalarının oluşturulması, yasa dışı trolcülüğün önlenmesi, balık popülasyonunun arttırılması, yavru ve genç balıklar için habitat sahalarının oluşturulması amacıyla, yapay resif kapsamında geminin batırılacağına dikkat çektiler.  Alanya açıklarında ilk gemi 2006 yılında batırılmıştı.

Alanya Belediyesi tarafından uygulanan ve Danimarka Pangaea Çevre Vakfı tarafından tüm masrafları karşılanan proje 5 ayrı etapta gerçekleştirilmişti. Geminin batırılması için Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan onay beklenirken, Alanya ziyareti sırasında konu Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen'e anlatılmış, dalışı çok seven Tüzmen, izin için gerekli imzanın atılmasını sağlamıştı. Yine o dönemde daha önceden tespit edilen 4 ayrı bölgede balıkların yuva yapması için 2 bin 400 adet anfora ve 500 beton blok denize bırakılmış, dalış turizmi için bölge cazibe merkezi haline getirilmişti. 19 metre uzunluğundaki gemi, Damlataş Plajı'nın 100 metre açığında, 30 metre derinlikte batırılmıştı.

Batırma işlemi, Danimarka'dan gelen özel bir belgesel ekibi tarafından saniye saniye görüntülenerek, 7 dakikada batan geminin çekimleri 20 kişiden oluşan ekip tarafından 9 kamera ile kayıt altına alınmıştı. 

Yeni Alanya Gazetesi
 

Editör: TE Bilişim