Akdeniz fokları ve Caretta Carettalar için yardım istendi

Maddi sorunlar nedeniyle kapanma tehlikesi ile karşı karşıya kalan Aydıncık Su Ürünleri Kooperatifi (ASÜK) Başkan Yardımcısı Hasan Artırık yetkililere çağrıda bulunarak, “ASÜK’ü ayakta tutmalıyız, kapanmamalı.

En azından Akdeniz Fokları ve Caretta Caretta’lar için yardım istiyoruz’’ dedi. Kooperatifin yeni vizyon ve projelerle canlandırılması için yönetim değişikliğine gittiklerini kaydeden ASÜK Başkan Yardımcısı Hasan Artırık, “Küçük olmasına karşın, bulunduğu sahil şeridi açısından hem balıkçılık hem de ‘Akdeniz Foku ve Careta Caretta Kaplumbağaları’nın korunması için önemli bir ilçede görev yapıyoruz. Şimdiye kadar yaşanan ilgisizlik nedeniyle maddi sıkıntılarla yüz yüze kalan kooperatifin yeniden faaliyete geçebilmesi adına yetkililerden yardım istiyoruz’’ diye konuştu.

Ekonomisi tarım ve balıkçılığa dayalı ilçede sıkıntılar yaşayan balıkçılık sektörünün canlanması, Akdeniz Foku ve Careta Caretta kaplumbağalarının korunmasına destek verebilmek için yeni bir yönetimle işe başladıklarını kaydeden Artırık, “Yeni projeler hazırladık. Balıkçılık sektörünü güçlendirmek için projelerimizin fizibilite çalışmalarını bile oluşturduk ama ‘Silifke Ticaret ve Sanayi Odası’ndan kooperatif için Tescil Belgesi alın’ uyarısı sonucunda kapanma tehlikesi ile karşı karşıya kaldık” diye konuştu.

Tescil belgesi ve eski yönetimden kalan borçların ödenmesi için maddi kaynağa ihtiyaç duyduklarını dile getiren Artırık, “Tescil belgesini alsak yeter. Projelerimizi hayata geçirmemiz açısından bu belgeyi almalıyız. Diğer bütün giderleri oluşturacağımız kaynaklarla karşılayarak, ilçemizi balıkçılık ve çevre koruma ilkeleri açısından örnek bir ilçe haline getirebiliriz. İlçemizin sahil şeridi koruma altındaki Akdeniz Foku ve Caretta Caretta’ların yaşam alanı. Hiç olmazsa onlar için yardım istiyoruz. Koruma altındaki bu canlılara biz de sahip çıkıyor ve koruma projelerine destek veriyoruz. Yeni hamleler için bizim de başlangıç desteğine ihtiyacımız var. İl ve İlçe yetkililerine sesleniyorum, ‘ASÜK’ü kurtaralım, en azından Akdeniz Foku ve Caretta Caretta’lar için’’ diye konuştu.

Kaynak: Zaman Gazetesi, Hüseyin Akkaş

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim