SAMSUN'da 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlamaları kapsamında antika eserler sahibi Tuncer Üçüncüoğlu'nun müzesinden alınan 200 yıllık minyatür tekne ve bir çok antika eser ilk kez açık havada sergilendi.

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı, Samsun'da da düzenlenen etkinliklerle kutlandı. İlkadım İlçesi'ndeki Batı Park'ta kutlamalar kapsamında bir ilk gerçekleştirildi. Samsun Liman Başkanlığı'nın girişimleriyle, antika eserler sahibi ve Ulusoy Denizcilik Bölge Koordinatörü Tuncer Üçüncüoğlu'nun kişisel müzesinden alınan 200 yıllık minyatür tekne ve bir çok antika eser ilk kez açık havada sergilendi.

200 yıllık minyatür tekne ve geçmişi yüzlerce yıl öncesine dayanan gemi eserlerin ilk kez açık havada sergilediklerini söyleyen Tuncer Üçüncüoğlu şöyle dedi:

"Bu parçaları ben senelerdir hiç dışarıya çıkartmadım. Samsun Liman Başkanı Aydın Ünal'dan talep gelince kendisini kıramadım ve gurur duydum. Sergide en çok ilgiyi 200 yıllık minyatür tekne gördü. Samsun protokolünün ve halkın ilgisi de ayrıca yüksek oldu. Ben bu ilgiden çok mutluyum."

Editör: TE Bilişim