Karaya oturan yük gemisi açığa çekildi
 
 
Antalya'da liman açığında beklerken kuvvetli rüzgarın etkisiyle karaya oturan boş yük gemisi, açığa çekildi.

DALGIÇLAR ZOR ANLAR YAŞADI

Antalya'da dünkü kuvvetli rüzgarda Ulaştırma Bakanlığı Tesisleri Plajı'nda karaya oturan Türk sahipli Moldova bayraklı Zelek Star isimli geminin kurtarılması için özel bir firma tarafından kurtarma çalışması gerçekleştirildi.

Operasyona bir römork, dalgıçlar ve kurtarma ekibi katıldı. Operasyonda önce dalgıçların yardımıyla gemiye halat takıldı. Geminin karadan uzaklaştırılması için römorkun ilk iki denemesinde sonuç alınamadı. Yaklaşık üç saat süren çalışmanın üçüncü denemesinde römorka bağlanan gemi, oturduğu karadan kurtarılarak, iki mil açığa çekildi.

Gemiye halat takılmaya çalışıldığı sırada kurtarma ekibinin yer aldığı botta, dalgalar nedeniyle zorlu anlar yaşandı.

“CAN KAYBININ OLMAMASI SEVİNDİRİCİ”

Antalya Liman Başkanı Ramazan Kaplan, gazetecilere yaptığı açıklamada, geminin dün gece 01.20 sıralarında karaya oturduğunu söyledi. Liman Başkanlığı ve Denizcilik Müsteşarlığı olarak olayı yakından takip ettiklerini belirten Kaplan, şu bilgileri verdi:
“Deniz Müsteşarlığı'na bağlı Arama-Kurtarma Koordinasyon Merkezi ve Liman Başkanlığı Bölge Müdürlüğü olarak olay yerinde inceleme yaptık ve can kaybı yaşanmadığını belirledik. Bugün ise, geminin kurtarılmasına yönelik operasyon gerçekleşti. Önce geminin su alıp almadığı kontrol edildi. Daha sonra operasyon gerçekleşti ve gemi karadan açığa çekildi. Can kaybının olmaması bizim için sevindirici.”

Moldova bayraklı Zelek Star adlı 2 bin 833 grostonluk yük gemisi Antalya Limanı açığında demirlemiş, dün gece saatteki hızı zaman zaman 72 kilometreyi bulan rüzgarın etkisiyle karaya oturmuştu. Gemideki mürettebat Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı bir helikopter aracılığıyla kurtarılmıştı.

Antalya'da karaya oturan yük gemisi açığa çekildi

Editör: TE Bilişim