Yunan Yolcu Gemisi Santorini'ye Çarptı

Yüzlerce Amerikalı ve diğer ülkelerden turist, Santorini Adası açığında karaya oturarak yan yatan Yunan yolcu gemisinden tahliye edildi. Gemide yolcu ve mürettebat dahil 1500 kişinin olduğu bildirildi.

Yunan Bandıralı Sea Diamond adlı kruvaziyer geminin bütün yolcuları kurtarma operasyonu ile tahliye edildi. Çarpma sonucunda kaplama saçları delinen geminin yan yattığı bildiriliyor.

Deniz Ticaret Bakanlığından bir yetkili, Reuters’e yaptığı açıklamada  bütün yolcuların tahliye edildiğini ve gemide sadece mürettebatın kaldığını açıkladı.

Gemiyi işleten Louis Kruvaziyer İşletmelerinin bir görevlisi ise gemideki yolcular arasında çok sayıda Alman vatandaşının da olduğunu, gemide toplam 1200 yolcu ve 300 mürettebatın olduğunu söyledi.

Louis şirketinin sözcüsü Mihalis Maratheftis yaptığı açıklamada “Endişe edilecek bir şey yok. Hiç kimsenin burnu kanamadı ve hiç kimse tehlikede değil”  dedi. Sözcü şirketin yolcuları almak üzere bir başka gemiyi göndereceğini açıkladı.

22412 tonluk gemi Yunanistan’ın en popüler turistik mekanlarından biri olan Sanrorini Adasında sahile çok yakın kayalıklara çarptı.

Gemiden ilk önce yolcular can filikaları ile tahliye edildiler. Daha sonra gemi biraz dengelenince bir römorkör eşliğinde demire götürüldü ve burada kalan yolcular da tahliye edildi.

Sea Diamond; 5 günlük gezi seferi yapmak üzere Pazartesi günü Pire limanından ayrılmıştı. Geminin Cuma günü Pire Limanı’na dönmesi bekleniyordu.

Yerel makamlar, kazazedelere yardım  etmek üzere bir helikopter, askeri uçaklar, ve balıkçı teknelerinin olay yerine akın ettiğini bildirdiler.

Yunan Turizm Bakanı Fani Palli-Petralia ise yaptığı açıklamada bakanlığının yolcuları misafir etmek üzere adadaki konaklama yerlerini araştırdığını ve konaklama masraflarının bakanlıkça karşılanacağını bildirdi.

Bakani Yunan televizyonuna yaptığı açıklamada; “Benim şu andaki tek ilgilendiğim konu yolcuların ve ülkenin yurtdışındaki turizm imajının mümkün olduğu kadar az olumsuz etkilenmesidir” dedi. Bakan; yolcuların büyük soğukkanlılık gösterdiğini ve bir panik yaşanmadığını bildirdi.

Angeliki Koutantou-Reuters

Çeviri: DenizHaber.Com



 

Editör: TE Bilişim