Yük gemisi  Bellatrix Azov Denizi'nde karaya oturdu

Genel kargo gemisi Bellatrix, Azov Denizi'ndeki Rusya'nın Eysk limanında karaya oturdu. Gemi, limandan ayrıldıktan kısa bir süre sonra makine arızasından sonra itme gücünü kaybetmesi sonucu rotasından çıktı ve  kumda karaya oturdu. Gemiyi mürettebat kendi gücüyle kurtaramadı. Kaza yerel yetkililere bildirildi ve olay yerinde derhal iki römorkör gönderildi. Genel kargo gemisi güvenli bir derinliğe çekildi Gemi, emniyet denetimi ve su altı araştırması için demirlendi  ve alıkonuldu.

Mürettebatın yaralandığına veya su kirliliğine dair bir rapor yok. Yerel yetkililer, kazanın kökenine ilişkin soruşturma başlattı. Olay anında yerel trafikte bir aksama yaşanmadı.

Genel kargo gemisi Bellatrix'in  (IMO: 8230405) toplam uzunluğu 114.00 m, kütük eni  13.20 m ve maksimum draftı 4.50 m'dir. Gemi 2.893 DWT ve brüt tonaj 2.457 GRT'dir. Gemi 1978 yılında Komarno, Slovakya'daki Zavody Tazkeho Strojarstva tarafından inşa edilmiştir. Genel kargo gemisi Bellatrix'in sahibi ve operatörü Türk şirketi Isbir Shipping'dir. Gemi, Rusya Eysk limanından  Magusa'ya, 3.298 ton mısır taşıyordu.

Editör: TE Bilişim