Karadeniz'deki kuvvetli Poyraz fırtınası, gemileri zorlamaya devam ediyor.

Şile önlerinde AIS haberleşmesi (AIS: Otomatik Tanıma Sistemi) kesilen St. Kitt and Nevis bayraklı 114 metre uzunluğundaki Volgobalt 199 adlı gemideki 12 müretebatın hayatından endişe ediliyor.

Geminin batmış olabileceği tahmin edilirken, bölgede bulunan Arkas'ın konteyner gemisi Jean Pierre A. da gemiyi arama çalışmalarına katılıyor.

Ayrıca Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne ait 2 adet römorkör (Kurtarma 4 ve Kurtarma 10) ve 2 adet arama-kurtarma botu (KEG 3 ve KEG 7) de gemiyi aramaya devam ediyor.

30 Kasım günü Mariupol'den kömür yükü ile hareket eden geminin, bu hava şartlarında seyir yapma iznine sahip olmadığı bildiriliyor.

Gemide 11 Ukraynalı ve 1 Rus olmak üzere 12 kişilik mürettebat bulunuyor.

GÜNCELLEME-1 : Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne ait KEG-1 botu denizde gemi mürettebatından 3 kişiyi buldu. 3 kişi denizde sağ olarak bulunarak KEG 1 botuna alındı. Şokta olan kazazedelerin gemideki görevleri öğrenilemedi.  Ayrıntılar geliyor...

Konuyla ilgili Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğünden yapılan açıklama şöyle:

"04.12.2012 tarihi saat 10:20 civarında şile açıklarında 41 21,39 kuzey – 029 29,18 doğu mevkiinde Volgo-balt 199 isimli geminin AIS sinyali ve iletişimi kesilmiştir. İstanbul gemi trafik hizmetleri merkezince derhal kıyı emniyeti 3, kıyı emniyeti 1 hızlı tahlisiye botlarıyla kurtarma 4 römorkörü olay mahaline sevk edilmiştir.

Saat 10:30 itibariyle de gemiden EPIRB sinyali alındığı AAKKM’den bildirilmiştir. Aynı zamanda sahil güvenlik komutanlığından olay mahaline helikopter sevk edilmesi talep edilmiştir.

Şu an itibariyle 11 Ukraynalı ve 1 Rus mürettabattan bilgi alınamamıştır.

İstanbul gemi trafik hizmetleri ve Türk radyo aracılığıyla yapılan çağrılar ile olay yerindeki gemilerin arama çalışmalaları sürdürülmekte ayrıca, olay mahallinde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne bağlı römorkörler ve hızlı tahlisiye botları ile arama kurtarma çalışmaları yürütülmektedir."

Editör: TE Bilişim