ULLA'NIN YÜKÜNE DEPO GEMİ ŞART
İskenderun açıklarında atık yüküyle batan Ulla gemisinin, Körfez’in 40 metre altındaki yükünü çıkartmak üzere gelen küçük tonajlı iki geminin yetersiz olması üzerine, 70 bin ton taşıma kapasiteli geminin başlattığı çalışma da, sorunlar yaşanıyor.
İskenderun Kaymakamı Cengiz Horozoğlu’nun dokuz gün önce ‘yükün onda biri çıkarıldı’ şeklindeki açıklaması sonrasındaki gelişmelerde, her 10 metreküplük vakumlanan miktarın sadece bir metreküpünün yükü oluşturup, diğerlerinin de su olması, ikinci bir geminin ‘depo’ amaçlı kullanımını getirdi.
Ulaştırma Bakanlığı Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nün açtığı ihale kapsamında başlatılan çalışmalarda, batık gemiden toksik yükün kırılması yöntemiyle yapılan vakumlama sisteminde, saatte 960 metreküp yük ve suyun Amorıto Monsovua adlı gemiye aktarıldığı, ancak bunun yüzde 90’lık bölümünün ise su olduğuna dikkat çekildi.

Bu nedenle geminin birkaç gün çalışıp, en az bir gün mola vermek durumunda kaldığı öğrenilirken, yükün çıkartma işlemlerinin hızlanması için ya ikinci bir geminin bölgeye getirilip, vakumlanan suyun depolanmasında kullanılması, ya da gemide bir süre dinlendirilecek olan suya yapılacak analiz sonrasında yeniden denize deşarj edilmesi gerektiği kaydedildi.

Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nün, vakumlanan suyun denize deşarj edilmesi için, yetkili birimlerin ‘sakıncalı değildir’ raporu vermesini istediği, bunun dışında denizden yükle birlikte çekilen suyun yeniden denize vermenin mümkün olamayacağını ifade ettiği öğrenildi.

Konunun Başbakanlık Kriz Merkezi, Çevre ve Orman Bakanlığı ile diğer ilgililerin yapacağı görüşme sonrasında netleşmesi bekleniyor. Ulla Oslobet gemisinden çıkartılan yük miktarının ise yaklaşık 400 tona yakın olduğu ve çıkartılan yükün suyla birlikte Amorıto Monsovua gemisinde tutulmaya devam edildiği kaydedildi.
DenizHaber.Com
Editör: TE Bilişim