Genel kargo gemisi Salix, Hollanda'da karaya oturdu

Genel kargo gemisi Salix, Maas, Hollanda'daki Vlaardingen'de karaya oturdu. Gemi Rotterdam'dan Hamburg'a gidiyordu, ancak makine arızası nedeniyle rotasından saparak kuma oturdu.

Gemi kendi gücüyle kurtulmayı başaramayınca durumu yerel yetkililere bildiren mürettebat yardım istedi.  Olay yerine kısa süre sonra gönderilen bir römorkörün yardımıyla genel kargo gemisi Salix yeniden yüzdürüldü ve  Werkhaven'e geri çekildi. Gemi sualtı araştırması ve özel güvenlik denetimi için yerleştirildi. Genel kargo gemisinin yumrubaşının hasar gördüğü ve tamir gerekeceği tahmin ediliyor.  Gemi, denize elverişlilik  ve güvenlik denetimini sağlanana kadar alıkonuldu.

Kaza, yerel makamlar tarafından soruşturma altına alındı. Olay  sırasında yaralanan  olmadı ve su kirliliği oluşmadı. Vlaardingen'de trafik engellenmedi, ancak olay esnasında ve kurtarma operasyonları sırasında kısa süre aksama yaşandı. Yoğunluk yaşanmadı. Genel kargo gemisi Salix (IMO: 8520446) toplam uzunluğu 89.20 m, kütük eni  11.50 m ve maksimum draftı 4.50 m'dir. Gemi 3.510 DWT'dir ve brüt tonaj 2.120 GRT'dir. Gemi 1986 yılında JJ Sietas Schiffswerft tarafından Hamburg, Almanya'da inşa edilmiştir. Genel kargo gemisinin sahibi ve işletmecisi Türk operatör Furkan Denizcilik.  (Deniz Gazete)
Editör: TE Bilişim