28 Nisan günü meydana gelen kazada kılavuz kaptan eşliğinde Tuapse Limanına girmekte olan Tomsk adlı tanker, limandan çıkmakta olan Melissa K adlı ro-ro gemisi ile çarpıştı.

Tuapse-Samsun seferini yapmak üzere Karadeniz'deki Rus limanı Tuapse'den kılavuz kaptan eşliğinde hareket eden Kalyoncu Denizcilik'e ait Melissa K adlı Moldova bayraklı 1971 yılı yapımı 101 metre uzunluğunda 4977 GRT luk Ro-Ro gemisi, kılavuz kaptan eşliğinde yükleme yapmak üzere boş olarak limana giriş yapmakta olan 40703 DWT'luk 1997 yapımı 181 metre uzunluğundaki Liberya bayraklı Sovcomflot tankeri M/T Tomsk ile çarpıştı.

Kaza sabah yerel saatle 11:00 sularında  meydana geldi Kaza nın meydana gelmesinde sisin etkili olduğu bildirildi.

Kazada her iki gemi mürettebatından yaralanan olmadığı, deniz kirliliği meydana gelmediği bildiriliyor.

Kazada her iki geminin de denize eşverişliliğini kaybettiği M/T Tomsk adlı tankerin sörveyden geçirilmek üzere Sovcomflot tarafından uzmanların Tuapse'ye gönderildiği haber veriliyor.

Kazada hasarlana Melissa K adlı Ro-Ro gemisinin limana geri çekilerek yanaştırıldığı bildirildi. Kazadan hafif hasarla kurtulan Tomsk adlı tankerin ise liman yakınlarında demirletildiği kazayla ilgili soruşturmanın Rus makamlarınca sürdürüldüğü haber alındı.

 

Üstte: Tomsk adlı tankerin fotoğrafı, altta:kazadan sonra  tankerin demirli olduğu bölge.

 

Editör: TE Bilişim