Türk Mürettebatlı gemi Portekiz'de Karaya Oturdu

19 Ocak sabahı meydana gelen kazada, 80 metre uzunluğundaki 1991 yılı yapımı Merle adlı Cook Adaları bayraklı gemi, Portekiz'in liman kenti Porto'nun Güneyindeki Torreira kumsalında karaya oturdu.

El Ferrol limanından Huelva Limanına gitmekte olan gemi, sabah saat 08:27'de Lizbon Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi'ni (MRCC) arayarak ağır denizlerden dolayı makine dairesinden su aldığını ve yardım istediğini bildirdi. 

MRCC merkezinin yönlendirmesiyle Portekiz Deniz Kuvvetlerine ait EH-101  kaldırıldı, geminin yeri tesbit edildi. Gemide bulunan5'i Türk biriAzerbaycan'lı 6 kişilik mürettebat Liman Başkanlığı ve Deniz Polisinin koordinasyonunda gemiden alınarak karaya çıkartıldı.

Geminin Aveiro Limanına girmek istediği ancak hava muhalefetinden dolayı kapalı olan limana giremediği için liman yakınlarında San Jacinto bölgesindeki kumsala yöneldiği öğrenildi. 

Kurtarılan denizcilerin hepsi Aveiro'daki bir hastaneye nakledildi. 6 denizciden 5'inin öğleden sonra taburcu edildiği, ancak göğüs ağrılarından şikayet eden bir denizcinin tedavisine devam edildiği bildirildi. 

 

Editör: TE Bilişim