SeaNews Turkey'de yer alan habere göre, Mısır'da Türk gemisi 'Rosjard' adlı gemi Süveyş Limanına yaklaşırken, Nor adlı Mısır gemisine çarptı.

AA muhabirine konuşan Kızıldeniz Limanlar Heyeti Başkanı Muhammed Caballah, Türk bandıralı ''Rosjard'' adlı yük gemisinin Edebiye Limanı'na yaklaşırken başka bir gemiye çarptığını bildirdi.

Süveyş Savcılığı'nın bu nedenle gemi hakkında ''İhtirazi kayıt altına alınma'' kararı verdiğini belirten Caballah, Türkiye'den gelen ve gıda maddesi taşıyan 116 tırın gemiye çıkışına izin verildiğini, geminin hareket edip etmeyeceğiyle ilgili kararın ise bir kaç saat için verilmesinin beklendiğini söyledi.

Caballah, Kızıl Deniz Limanlar Heyeti deniz müfettişleri ve Süveyş Savcılığı yetkililerinden oluşan bir komisyonun, diğer gemide oluşan hasarı tespit amacıyla, inceleme yaptığını ifade etti.

Geçen yılın nisan ayında Körfez ülkelerine tır taşımacılığı amacıyla, Türkiye ve Mısır arasında Ro-Ro seferleri başlatılmış, bu seferlerde gemiyle Dimyat limanına gelen tırlar, kara yoluyla Süveş limanına ulaşıyor, sonra bir başka yük gemisiyle Suudi Arabistan ve Körfez ülkelerindeki limanlara ulaştırılıyor.
Editör: TE Bilişim