Türk bayraklı 69 metre boyunda "Hacı İbrahim" isimli kuru yük gemisi Marmara Denizi 17 mil açıkta battı. Gemide bulunan 9 personelden 4 Türk denizcisi kurtarıldı. 5 kayıp denizciyi arama çalışmaları devam ediyor.

Gemlik limanı'ndan yüklediği 1250 ton gübreyi Samsun'a götüren Türk bayraklı 69 metre boyundaki "HACI İBRAHİM" isimli kuruyük gemisi, 23:00 sularında, Marmara Denizi 17 mil açıklarında bilinmeyen bir nedenle battı.

Yedekli olarak bölgede seyreden, İran bandralı "İRAN MADANİ" isimli geminin, Türk Boğazları Gemi Trafik Hizmetleri Merkezi'ni (TSVTS) arayarak bir balıkçı teknesinin battığını bildirmesi ile birlikte bölgeye intikal eden, Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma İşletmeleri Genel Müdürlüğü'ne ait KEGKİ-10 isimli Acil Müdahale botu, denizde dalgalarla mücadele eden mürettebattan ikinci kaptan Mustafa Bahar ile Emin Savut, Mehmet Emin Günaydın ve Baki Şentürk'ü kurtardı.

DenizHaber'in ulaştığı kaynaklara göre, HACI İBRAHİM'in 22:40 sularında Kumkapı açıklarında yakıt ikmali yaptığını ve bölgeye demirleyeceğini, Türk Boğazları Gemi Trafik Hizmetlerine bildirdiği öğrenildi.

Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma İşletmeleri Genel Müdürlüğü'ne ait Acil Müdahale botları ile birlikte Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri bölgede, kayıp beş Türk denizcisini aradığı bildirildi.

Gelişmeler DenizHaber.Com'da

Fotoğraf: www.fotoio.com

DenizHaber.Com-Özel

Editör: TE Bilişim