Fransa, Atlantik sahilinde Morbihan kumsalına sürüklenen TK Bremen adlı geminin Türk armatörüne "Erdeven sahilinden geminin 6 Nisan tarihine kadar sökülerek temizlenmesi" talimatı verdi.

SeaNews Turkey'de yedr alan habere göre Talimat, 6 Nisan tarihine kadar geminin sökülmesi ve sahilin tekrar eski haline getirilmesini Armatörün yerine getirmesiniiçeriyor.

Gemi sökülmeye başlanmadan önce gemideki bütün asbest malzeme çıkartılacak.

Sökülme işlemini daha önce bu bölgede karaya oturan "Rokia Delmas" adlı gemiyi söken Holanda firması "Europe Deconstruction" un yapması bekleniyor. Şirket sahilden kreynler getirerek geminin 2000 tonluk hurda metalini parçalara ayırarak tırlara yükleyecek ve götürecek.

Geminin bir sonraki fırtınada daha büyük sorunlara yol açmadan bir an önce sökülmesi talep ediliyor.

Geminin sökülmesi, bölgenin rehabilitasyonu ve bir güvenlik şirketince geminin etrafında bugün çevrilecek güvenlik çitinin maliyeti de armatörden tahsil edilecek. Faturayı ise Norveç ve Danimarka merkezli Skuld sigorta şirketi ödeyecek.

Geminin tanklarındaki yakıtın dışarıya pompalanması Perşembe günü tamamlandı.

Gemide dışarıya pompalanması mümkün olmayan bir kısım sintine suyu kaldı, bunun ancak gemi sökülürken alınabileceği bildirildi.

Gemiden sızan yakıtın yakındaki Etel nehrinde bulunan istiridye çiftliklerine verdiği zararın uzmanlarca tesbit edilerek zararın yine armatörden tahsil edileceği Fransa'dan gelen haberler arasında.

 

 

Editör: TE Bilişim