İstanbul'da dün akşam saatlerinden itibaren yağmur ve fırtına etkisini artırdı. Fırtına nedeniyle ağaçlar devrilirken, Beşiktaş sahilinde ise karaya dev dalgalar vurdu. Kartal sahilinde 4 gemi karaya oturdu. Meteoroloji bugün de İstanbul ile birlikte 13 il için kuvvetli yağış uyarısı yaptı.

Taksim Meydanı ve Beyoğlu'nda yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar, çareyi otobüs duraklarına ve işyerlerinin saçaklarının altına sığınmakta buldu. Fırtına nedeniyle kaldırımlarda bulunan bazı ağaçlar devrilirken, oluşan dev dalgalar ise Beşiktaş Dolmabahçe sahilindeki mermerleri yerlerinden söktü.

4 GEMİ KARTAL SAHİLİNDE KARAYA OTURDU

İstanbul genelinde gece boyunca etkili olan şiddetli rüzgar, açıkta demirlemiş gemilerin zincirlerini kırarak karaya bindirmesine neden oldu. Sabah saatlerinde havanın aydınlanmasıyla birlikte Kartal sahile oturmuş 4 gemi olduğu görüldü. Gemilerden birinde 1 mürettebat olduğu ve kendi imkanlarıyla karaya çıktığı öğrenildi.

METEOROLOJİ'DEN KUVVETLİ YAĞIŞ VE FIRTINA UYARISI

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden bu sabah yapılan açıklamada öğle saatlerinden itibaren İstanbul, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya, Ordu ve Giresun, akşam saatlerinden itibaren Düzce, Zonguldak, Bartın, İnebolu ile gece saatlerinde Trabzon, Rize, Tunceli ve Bingöl çevrelerinde de kuvvetli yağış uyarısında bulundu. Aşırı yağış ve fırtına için gerekli önlemlerin alınması istendi.

KARADENİZ'DE TAM FIRTINA, BATI VE ORTA AKDENİZ'DE FIRTINA BEKLENİYOR
 
Halen Batı Karadeniz'de batı ve güneybatı, batısı kuzeybatı yönlerden esen 7 ila 9 kuvvetinde ( 60- 90km/s) kuvvetli fırtına, öğleden sonra 8 ila 10 kuvvetinde (75-100km/s) tam fırtına'ya, Doğu Karadeniz’in batısında öğle 6 ila 8 kuvvetinde (50-70km/s) fırtına, akşam 8 ila 10 kuvvetinde (75-100km/s) tam fırtına’ya, doğusunda gece 6 ila 8 kuvvetinde (50-70km/s) fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Batı Akdeniz’de kuzeybatıdan, Orta Akdeniz’de güneybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde (50-70km/s) fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

 

 

Editör: TE Bilişim