Bartın'da balıkçı teknesinin alabora olması

BARTIN (AA) - Bartın'da balıkçı teknesinin alabora olması sonucu yüzerek çıktıkları kayalıklarda mahsur kalan 2 kişiyi kurtarma çalışmaları yarın devam edecek. 

Alınan bilgiye göre, Güzelcehisar köyünde balık avlamak için denize açılan 3 kişinin bulunduğu teknenin, dalgaların etkisiyle kayalara çarparak alabora olması üzerine yüzerek kıyıya ulaşan Kadir Güner (52) ve Selçuk Özkök'ün (42) kurtarılması için İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekiplerince çalışma başlatıldı. 

Ekipler, bölgenin sarp kayalık ve uçurum olması nedeniyle karadan kurtarma yapamadı. Bunun üzerine jetski yardımıyla iki kişinin mahsur kaldığı bölgeye gelen Amasra Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı dalgıçları, Güner ve Özkök'e erzak ulaştırdı. 

Ateş yakarak ısınmaya çalışan iki kişiyi kurtarma çalışmalarına, sabah saatlerinde yeniden başlanacağı bildirildi.

Bu arada, bölgeye gelen Vali Seyfettin Azizoğlu da kurtarma çalışmalarıyla ilgili yetkililerden bilgi aldı. 

Bartın'da dalga nedeniyle kayalara çarpan balıkçı teknesinin alabora olması sonucu, tekneden düşen Mustafa Kuloğlu hayatını kaybetmiş, yüzerek kayaların arasındaki kumsallık alana çıkmayı başaran Güner ve Özkök, arkadaşlarının cesedini kayalıkların kenarındaki sudan kıyıya çıkarmıştı. 

Editör: TE Bilişim