Karadeniz'de elektrik arızasından dolayı kontrol edilemediği için  sürüklenen Ukrayna bandıralı “Lucky Tramp” adlı kuru yük gemisine ulaşıldı. Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma İşletmeleri Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, 32 mil açıkta elektrik arızası nedeniyle kontrol edilemeyerek sürüklenmeye başlayan “Lucky Tramp” adlı kuru yük gemisine yardım amacıyla İstanbul'dan ”Gemi Kurtaran” ve “Kurtarma 3” römorkörleri ile “Kıyı Emniyeti 7” tahlisiye botu hareket etti.

Ekiplerin 16 mürettebatı bulunan gemiye ulaşmak amacıyla çabaları sürerken, saat 10.45 itibariyle gemiyle kurulan irtibatta, makine arızasının giderildiği ve 12 mil mesafede İstanbul Boğazı'na doğru ilerlemeye başladığı bilgisi alındı.

Yaklaşık 2 saat sonra tekrar irtibat sağlanan gemiden, yaklaşık 15 mil mesafede tekrar arıza olduğu ve artan kuvvetli rüzgarla birlikte yeniden sürüklenme yaşandığı bilgisine ulaşıldı.

Harekete geçen Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma İşletmeleri Genel Müdürlüğü ekipleri, Karadeniz'deki kuvvetli fırtına ve ağır deniz şartları nedeniyle yeniden arızalanan gemiye ulaşıp, halatlarla gemiyi çekmeye başladı. ”Gemi Kurtaran” ve “Kurtarma 3” römorkörleri ile çekilen gemi, İstanbul Yenikapı'ya getiriliyor.

DenizHaber.Com-Özel

Editör: TE Bilişim