Superferry-9 Battı, En az 5 ölü var

Filipinler'de meydana gelen kazada Superferry-9 adlı feribot önce yan yattı, sonra alabora olarak battı. Feribotta 847 yolcu ve 117 mürettebat bulunmaktaydı.

Filipinler Savunma bakanı ve Milli Afetler Eşgüdüm Konseyi Başkanı Gilbert Teodoro yaptığı açıklamada en az 5 ölü olduğunu, 800'den fazla yolcunun kurtarıldığını söyledi.

Geminin armatörü Aboitis Taşımacılık, gemide 847 yolcu ve 117 mürettebat bulunduğu açıklamasını yaptı.

Ülkenin güneyindeki General Santos Limanı'ndan 5 eylül günü hareket eden geminin  ülkenin orta kesimlerindeki Iloilo Kenti'ne gitmekte iken Zamboanga Kenti yakınlarında tehlikeli şekilde sallanmaya başladığı ve yan yattığı bildirildi.

Filipinler Savunma bakanı ve Milli Afetler Eşgüdüm Konseyi Başkanı Gilbert Teodoro; yolcu yakınlarının endişeli bekleyişini sona erdirmek için kurtarılanların kimlik tesbitinin bir an önce yapılmaya çalışıldığını bildirdi.

Bakan, bölgede deniz ve kara araçlarının halen denizden insanların kuretarılabilmesi için arama ve kurtarma çalışmalarını yürütmeye devam ettiklerini söyledi.

Kurtarma ekipleri daha önce 2 yolcunun cesedini çıkarmıştı. Sahil Güvenlik Sözcüsü Armand Balilo 1 i çocuk olan 2 cesedin geminin battığı bölgede bulunduğunu bildirdi.

Kazanın nedeni bilinmiyor

Kazanın nedeni ile ilgili henüz bir açıklama yapılmış değil. Geminin yan yatması üzerine kaptan önlem olarak tüm yolcuların gemiyi tahliye etmesi talimatını vermiş.

Roger Cinciron adlı yolcu, cep telefonu ile verdiği bilgide geminin gece yarısından itibaren yan yatmaya başladığını, ancak gemideki yetkililerin kendilerine endişe edecek birşey bulunmadığını söylediklerini anlattı. Bundan iki saat sonra ise kamarasının içerisinde eşyaların devrilmesinin düşmeye başlamasıyla uyandığını anlatan Roger Cinciron adlı yolcu; "İnsanlar panik halindeydi çünkü gemi iyice yan yatmıştı." Yolcu kendisinin 20 kişilik dişğer kazazede grupla birlikte kurtarma ekiplerinin gelmesini beklediklerini söyledi.

Arama-kurtarma çalışmaları devam ediyor

Filipinler Sahil Güvenlik Teşkilatı kazayı haber alır almaz bölgeye kurtarma ekipleri gönderdi. Şu ana kadar 832 kişinin kurtarılmış olduğu haber alındı. Arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

"Maganda naman ang panahon"

Sahil Güvenlik Sözcüsü Armand Balilo hava şartları uygun olduğundan geminin seyrine izin verildiğini söyledi. Balilo; "Maganda naman ang panahon" (Hava koşulları iyiydi) dedi.

Editör: TE Bilişim