Solar Gemi Kurtarma'dan Basın Açıklaması

Bozcaada açıklarında çarpışan Malta Bayraklı “Martı Princess” ile Panama Bayraklı “Renate Schulte” gemilerinin kurtarma yardım işini alan şirket bir açıklama yaptı.

Açıklama şöyle:

"Sayın Kamuoyunun bilgileri olduğu üzere, 27 Haziran 2009 tarihinde Bozcaada açıklarında Malta Bayraklı “Martı Princess” ile Panama Bayraklı “Renate Schulte” gemileri çatıșmıștır ve her iki gemi de șu anda atıl vaziyette kurtarma/yardım hizmetine ihtiyaç duymaktadır.

Firmamız Gemi Kurtarma ve Yardım hizmetleri alanında faaliyet göstermekte olup, dünya çapında profesyonelliği ile tanınmaktadır. Bu cihetle, 28 Haziran 2009 tarihinde takribi 8.000 M/T çimento yüklü “Martı Princess” gemisinin donatanı ile kurtarma-yardım sözleșmesini imzalayarak konu gemi ile yükünü ve yakıtını kurtarma ișini üstlenmiștir.


Hadise her ne kadar uluslararası sularda vuku bulmuș olsa da olay yerinin Bozcaada’ya yakınlığı göz önünde bulundurulduğunda, operasyonun önceliği, olası bir yakıt sızıntısı ve çevre kirliliğinin önlenmesi amacıyla, gemi tanklarında bulunan 261 m3 IFO ve 73 m3 dizel yakıtın bir an evvel gemiden tahliye edilmesidir. Gemilerin șu andaki pozisyonları da dikkate alınarak, yapılan hassas ölçümler ve hesaplamalar neticesi hazırlanan kurtarma planına uygun olarak, gemide bulunan tüm yakıt, olay yerine intikal edecek bașka bir tankere transfer edilecektir.
Halen aralarında gemi kurtarma uzmanı, dalgıç, gemi inșa mühendisi bulunan 17 kișilik

ekibimiz; șirketimizin daha önce üstlendiği birçok kurtarma operasyonunda olduğu gibi, kurtarma-yardım operasyonuna bilfiil katılacak olan 11 kișilik mürettebatı ile römorkörümüz “Ocean Ergun” ve kirlilik önleyici bariyer-boom ve sair teknik ekipman, olay yerinde mobilize olmuș durumdadır.

Uzman teknik ekibimizin yapmıș olduğu ilk incelemeler neticesinde, kurtarma operasyonunun hava müsadeli yaklașık 10 gün süreceği hesap edilmiștir. Ekiplerimiz kesintisiz olarak 24 saat
çalıșmalarına devam etmektedirler.

Operasyona dair gelișmeler ile ilgili olarak, Șirketimiz tarafından, siz Sayın Basın Mensupları vasıtasıyla Sayın Kamuoyu bilgilendirilmeye devam edilecektir.,

Saygılarımızla,

Solar Gemi Kurtarma Hizmetleri A.Ș."

Editör: TE Bilişim