ALVA Adlı St. Vincent  Bayraklı Letonya gemisinin 63 yaşındaki Estonyalı kaptanı kafayı çekip dümene geçince rota değiştirmeden karaya oturuncaya kadar gitti...

Kaza, 17 Ağustos sabahı saat 04:00 sularında İsveç'in Landskrona Bölgesinin kuzeyinde meydana geldi.

68 Metre uzunluğundaki St. Vincent and Grenadines  bayraklı Alva adlı koster, deterjan yapımında kullanılan sodyum silikat yüküyle polonya'nın Sczecin Limanından İsveç'in Göteborg limanına gitmekteydi. Eğer kaza olmasaydı geminin Çarşamba gecesi Göteborg limanına varması bekleniyordu.

Gemide toplam 6 mürettebat bulunmaktaydı.

Kazadan sonra gemiye çıkan Sahil Güvenlik ekipleri, gemi kaptanının alkol koktuğunu tesbit etti. Bunun üzerine alkol testine götürülen kaptanın alkollü olduğu ortaya çıktı. 63 yaşındaki Estonyalı kaptan sorgusundan sonra tutuklanarak cezaevine konuldu.

İsveç yasaları bu gibi suçlarda 6 aya kadar hapis öngörebiliyor.

Karaya oturan gemiye İsveç Sahil Güvenliğine bağlı 3 dalgıç tarafından yapılan karine sörveyinde herhangi bir hasar ve sızıntı tesbit edilmedi. Gemi armatörüne kurtarma planı yapması izni verildi.

Sahil Güvenlik yetkilisi Per Martenson, 'Gemi Ven noktasını geçince rotalarını iskeleye çevirmesi gerekirken devam etti. Muhtemelen sarhoş olan kaptan o esnada sızmıştı' dedi.

Editör: TE Bilişim