Sarayburnu açıklarında Sahil Güvenliğe ait bot alabora oldu.

Karadeniz yönüne giden bir yük gemisi saat 08.00 sıralarında Sarayburnu açıklarında seyreden Sahil Güvenlik botu ile çarpıştı. çarpışmanın etkisi ile içinde görevli askerlerin bulunduğu Sahil Güvenlik botu alabora oldu ve burnuna kadar battı.

Bu arada henüz bayrağı ve ismi belli olmayan yük gemisi yoluna devam etti. Alabora olan Sahil Güvenlik botuna yardım için  ilk önce çevrede bulunan balıkçı tekneleri yanaştı daha sonra  Kıyı Emniyeti kurtarma botu tekneyi  batmaması için bağladı. Kurtarma çalışmaları sürüyor.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü sitesinde yer alan bilgiye göre Sahil Güvenlik Botuna saray Burnu önlerinde çarpıp yoluna devam eden M/V Tolunay gemisi. M/V Tolunay'ın şu anda İstanbul  Boğaz Büyükdere açıklarında demirletildi.
SG-25 botunda 7 personel bulunmakta olup, bunlardan 6'sı kurtarılmıştır. Kurtarılanlardan 3'ünün durumu kritik olup kayıp olan bir kişiyi arama çalışmalarına devam edilmektedir.
SG-25 botunda 7 personel bulunmakta olup, bunlardan 6'sı kurtarılmıştır. Kurtarılan 6 personelden 3'ünün durumu kritiktir. Yapılan arama kurtarma çalışmaları neticesinde, kayıp olan 1 personele de ulaşılmış ve hastaneye sevk edilmek üzere sağlık ekiplerine teslim edilmiştir. 


Editör: TE Bilişim