Tekirdağ-Bandırma seferini yapan Y Ro-Ro gemisindeki saman yüklü bir TIR, Bandırma açıklarında devrildi. TIR'ın 2 şoförü yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

Manisa'ya teslim edilmek üzere 26 UT 883 plakalı TIR'a saman yükleyen Bilal Tülekoğlu ve Semih Turgut isimli sürücüler, Tekirdağ'dan Ro-Ro gemisine bindi. TIR, gemi Bandırma açıklarında geldiğinde devrildi.

Yaklaşık bir saat gemide zaman geçirdiklerini ve sonra TIR'a binip uyuduklarını belirten Semih Turgut, "Ne kadar uyuduk bilmiyorum ancak kaza olduğunda Bandırma Körfezi açıklarında idik. Gece uyandığımda araba yere yatmış durumda idi. Biz ayakta duramayacak vaziyette idik. Hatta ben şok geçirmişim. Beni yanımdaki arkadaşım uyandırdı. Bir kamyon şoförü yetkililere haber vermiş. TIR gemiye bindirildiğinde önüne herhangi bir takoz koyulmadı, zincirle bağlanmadı. Bağlanmış olsa zaten böyle bir şey olmazdı. Yetkililer, 'O gün hava da bozuk değildi' diyor. O zaman benim neden bacağım kırık, kolum ezik, böbreğimde, ciğerimde ezilme var?" dedi.

TIR'ı gemiye yanaştıran diğer şoför Bilal Tülekoğlu ise, "Bandırma açıklarında bir sallantı oldu ve uyandım. O esnada TIR devrildi, araç sağ tarafa yattı. Kaza sonrasında arkadaşım şok geçirdi. Onu ben uyandırdım. Sesimi duyurmak için dışarı çıkıp bağırdım, sesimi zor duyurdum. Gemi personeli yaklaşık yarım saat ya da 40 dakika sonra geldi. Diğer arkadaşlarımız sallantıdan neredeyse ranzadan düşeceklerini ifade etti. Firma yetkilileri bana da, 'Şikayetçi olursanız siz kaybedersiniz' dedi. Doktorların ifadesine göre 3-4 ay yatacağız ve bir o kadar da iş yapamayacağız" şeklinde konuştu.

Bandırma Limanı'na yanaşan Ro-Ro gemisinde meydana gelen kaza ile ilgili soruşturma başlatıldığı öğrenilirken, yaralı şoförler Bandırma Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.


Editör: TE Bilişim