Liman polisi, Bow Jubail petrol tankerinin cumartesi öğleden sonra Rotterdam'daki Third Petroleumhaven'da bir iskeleye neden çarptığını araştırıyor. Araştırmanın merkezinde kaptan, kılavuz kaptan ve Kotug Smit'in römorkörü arasındaki konuşmalar yer alıyor.

Bow Jubail, LBC'deki iskelede demirlemişti.Gemide bir kılavuz kaptan vardı, tavsiyede bulunmaktaydı. Bu, limana giren ve çıkan gemilere rehberlik eden bir deneyimli kaptandır. Kotug Smit'in römorkörü, Norveçli nakliye şirketi Odfjell Tankers'a ait geminin kıç tarafında bağlıydı.

Bilinmeyen bir nedenden ötürü, gemi 13:40 civarında iskeleye çarptı ve Bow Jubail'in tanklarından denize sızıntı oldu. Tankerin dolu bir tankı vardı ve gemide yük yoktu.

Gemi halen iskelede bağlı tutuluyor. Erik de Neef (KRVE), "Aksi takdirde gemideki yakıt tamamen denize akacaktı, ki bu durumda kullanabileceğiniz en son şey, bizim önceliğimiz emniyet."  dedi.

Kılavuzluk Servisi sözcüsüne göre, liman polisi,kılavuz kaptan, kaptan ve römorkör kaptanı arasındaki konuşmaları dinlemek için Bow Jubail'den ses kayıt cihazını çoktan istedi. Çarpışmanın sebebinin ne olduğu belli olabilir.

Sorumluluk kimde

Rotterdam Limanı Otoritesi kazadan artık geminin sahibi olarak Odfjell Tankerlerini sorumlu tutuyor.Bu, kazanın meydana gelmesi durumunda ortak bir yasal prosedür olup, soruşturma devam etmektedir. Bir sözcüye göre, sorumluluğu kimin üstleneceğisorusu hakkında hiçbir şey söylemiyor. 
Norveçli nakliye şirketi, kazanın nedenini belirlemek için bir araştırma ekibi kurdu. Odfjell, çarpışmanın yaşandığı ve bunun sonucu olarak birçok hayvanın acı çekmesinden üzüntü duyduklarını açıkladı.

 Kotug Smit de kazaların çevreye ve hayvanlara zarar ve kirliliğe neden olmasından pişmanlık duyuyor. Bir sözcüye göre, şirket soruşturma için  tamamen işbirliği yapıyor. Kotug Smit de kazanın nedenleri hakkında bir iç soruşturma başlattı.

Editör: TE Bilişim