SeaNews Turkey'de yer alan habere göre, CMA CGM Centaurus adlı konteyner gemisi, Dubai Jebel Ali Limanı'ndaki Terminal 1 rıhtımına yanaşma manevrası esnasında rıhtıma çarparak rıhtım vincinin ayağına çarptıktan sonra devrilmesine neden oldu. Kaza, DP World tarafından da doğrulandı. 

Olayın video görüntüleri de, 11388 TEU kapasiteli CMA CGM Centaurus  adlı konteyner gemisinin kaza anında rıhtıma yanaştığını gösteriyor .

Çarpışma, ikinci bir vincin raylarını kaydırmasına neden oldu, ancak DP World, bu vinçte herhangi bir hasar meydana gelmediğini açıkladı. 

DP World, yaptığı açıklamada "Önceliğimiz, çalışanlarımızın ve limana gelen tüm misafirlerimizin güvenliği ve refahıdır. DP World'in terminal güvenlik ekipleri olaya derhal tepki verdi ve merkez ofisinde bulunan  emniyet ekipleri on beş dakika içinde sahaya girdi. Dış acil müdahale ekipleriyle birlikte çalışarak alan boşaltıldı ve bir insansız alan  oluşturuldu. Alanı araştırmak, tıbbi yardıma ihtiyacı olan herkesi bulmak ve mürettebatın güvenliğini sağlamak için güvenlik dronları da konuşlandırıldı." dedi.

Can kaybı meydana gelmeyen olay, dokuz yaralanma ile sonuçlandı..

Tüm küçük yaralanmalara yönelik tıbbi tedavi, terminaldeki DP World Tıbbi Kliniğinde yapıldı.

Orta derecede yaralanma, kırık bir kol ve bacak taşıyan adam hastaneye götürüldü ve şu an istikrarlı bir durumda.

Olayın nedenini belirlemek için  soruşturma devam ediyor.

DP World açıklamasında "Soruşturma tamamlandıktan sonra çökmüş rıhtım vinci gerekli tüm güvenlik prosedürlerini izleyerek kaldırılacaktır. İkinci vinç yapısal bütünlük açısından değerlendirilmekte olup, daha sonraki bildirime kadar kullanılmayacaktır" denildi.

Acil durum müdahalesi sırasında ve müteakip inceleme aşamasında müşterilere sunulan hizmetin aksamasını en aza indirmek için gerekli tüm tedbirler alındı.

DP World açıklamsında ayrıca: "CMA CGM ekibine, dış acil müdahale servislerine ve DP World güvenlik ve operasyon ekiplerine ve birlikte yaptıkları başarılı çalışma neticesinde ciddi yaralanmalara ve ölümleri engelledikleri için teşekkür ediyoruz" denildi.

Editör: TE Bilişim