Gemilerin kurtarma yardım işlerini üstlenen Solar Gemi Kurtarm A.Ş. den yapılan açıklamaya göre, yaklașan kötü hava șartlarının sebep olacağı bir çevre felaketinin önlenebilmesi amacıyla çalıșmalarına tüm hızıyla devam eden kurtarma ekibine katılan 12 kișilik kesim ekibi tarafından, gemilerin en emniyetli șekilde ayrılmasını teminen, Renata Schulte gemisinin bulb tabir edilen baș tarafının kesimi dün öğleden sonra süratli bir șekilde tamamlandı.

Ardından bu sabah saat 10:15 itibarıyla “Ocean Ergun” römorkörünün yardımıyla gemiler birbirlerinden ayrıldı ve operasyonun en riskli adımlarından biri olan bu așamanın herhangi bir problem yașanmadan tamamlandı.

Gemilerin birbirinden ayrılmasının ardından “Renate Schulte” gemisi kendi imkanları ile demir yerine gitti.

"Martı Princess" Sığınma Yeri'ne çekiliyor

“Martı Princess” gemisi ise “Ocean Ergun” römorkörü yedeğinde gelen havalara maruz kalmayacak șekilde yakıt ikmalinin yapılabileceği ve yetkililer tarafından da mutabık kalınan sığınma yerine çekilmeye bașlandı.

DenizHaber.Com ilk günden "Sığınma Yeri" demişti

Kazanın yapıldığı ilk gün DenizHaber.Com'un görüş aldığı uzmanlar, geminin IMO Rehberlerinde belirtildiği şekilde "Place of Refuge" (Sığınma Yeri) temin edilerek buraya alınması gerektiğini belirtmişlerdi.

Yapılan operasyon, Denizhaber.Com'un ilk günden belirlediği yol haritasının doğru olduğunu gösterdi.

Solar Gemi Kurtarma'nın haklı gururu

Solar Gemi Kurtarma A.Ş., birbirine kenetlenmiş iki gemiyi kısa sürede başarıyla ayırmanın haklı gururunu yaşıyor.

DenizHaber.Com olarak biz de çevreye hiç bir zarar vermeden bu operasyonu gerçekleşrtiren Solar Gemi Kurtarma A.Ş. yetkililerini, uzmanlarını ve operasyonu yapan Ocean Ergun Açık Deniz Römorkörü Kaptan ve Mürettebatını ve kurtarma uzmanlarını kutluyoruz.

 

Editör: TE Bilişim