Kuruoğlu Denizcilik'e ait Türk Bayraklı 5048 DWT'luk 1994 yılı yapımı  Recep Kuru adlı kuru yük gemisi, 3000 ton un yüküyle Rusya'nın Azak limanlarından Temruk'dan hareket ettikten hemen sonra daha kılavuz kaptan gemide iken ve normal rotasında seyrederken oluşan balçık tepesine saplandı..

Kaza, dün (18 Ekim) sabah saatlerinde meydana geldi.

12 kişilik Türk mürettebatın bulunduğu gemi, kum zemine saplandı. Gemi daha sonra yardıma gelen "Phoenix", "Hero" ve  "Laborer" adlı liman römorkörleri tarafından balçıktan çekilerek kurtarıldı. Gemi dalgıç kontrolü için Temruk Limanı 51 numaralı rıhtımına bağlandı.

Kazada gemide hasar oluşmadığı ve deniz kirliliği meydana gelmediği öğrenildi.


 Yukarıdaki haberimize, Kuruoğlu Denizcilik/Faruk Kuru tarafından 20 Ekim 2011 tarihinde gönderilen tekzip metni aşağıdadır. Metin 20 Ekim 2011 saat 21:00 den itibaren yayına konulmuştur.

Cevap hakkına duyduğumuz saygı gereği yayınlıyoruz. Sayın Faruk Kuru'ya haberlerle ilgili geminin işleticisinden onay almanın çoğu zaman kamunun haber alma hakkı ile çelişebileceği ve böyle bir anlayışın Basın Özgürlüğü ile bağdaştırılamayacağını hatırlatmak isteriz.

Habere gelince;

Bu haber Rus basınında geniş şekilde yer almıştır. Rusça ve İngilizce olarak bazı linkleri aşağıdadır. Haberlerde görüleceği üzere geminin 30 cm. draft kaybı olduğu ve kurtarma operasyonunun 4,5 saat sürdüğü belirtilmektedir.:

Rus basını kendi limanlarında meydana gelen bir kazayı bu kadar geniş verebilirken, hatta bazılarında kendi kılavuz kaptanları suçlanırken, bizim bu haberi verebilmek için geminin sahibinden "onay almamız gerektiğinin" düşünülmesini doğrusu anlıyamadık ve yadırgadık. Okuyucularımızın takdirine bırakıyoruz, elbette ki tekzip hakkına da saygı duyduğumuzu belirtmek istiyoruz.

DenizHaber.Com


T  E  K  Z  İ  P

19/10/2011 TARİHLİ  www.denizhaber.com adli internet sitenizde işletmemiz altnda bulunan MV RECEP KURU isimli geminin şirketimizden herhangi bir  bilgi ve izin almakzsızın   gerçek dışı beyanla geminin "sürüklenerek karaya oturduğunu"  belirterek  haber olarak yayınladığınız görülmüştür.

Ayrıca bahse konu haber içeriğinde gerçekleri yansıtmayan b a ş k a içerikler olmasından ötürü, şirketimiz ve gemimiz aleyhinde ilerde oluşabilecek tüm maddi ve manevi kayıplarımızı tarafınıza rucu edeceğimizi bildirerek, söz konusu haberin biran önce sitenizden kaldırmanızı rica ediyoruz.

BU TİP KAZALARIN HABER YAPILMADAN ÖNCE  MUTLAKA İLGİLİ GEMİNİN İŞLETİCİSİNDEN ONAY ALINARAK, GERÇEK BİLGİ VE BELGELERLE YAPILMASI, GERÇEK DIŞI BEYANLARLA İŞLETİCİ FİRMALARIN ZOR DURUMDA BIRAKILMAMALARI AÇISINDAN ÖNEMLİDİR.

Saygılarımıza,
Faruk KURU


Editör: TE Bilişim