Gemi battı: 1 ölü 23 kayıp

Büyük Okyanus'ta gemi battı. Yetkililer batan gemide 1 kişinin hayatını kaybettiğini, 23 kişinin de kayıp olduğunu bildirdi.

Büyük Okyanustaki ada ülkesi Tonga açıklarında batan gemideki 1 kişinin öldüğü, 23 kişinin kayıp olduğu bildirildi.

Yetkililer, gemideki 79 kişiden 55'inin kurtarıldığını açıkladı. 49 yolcu ve 30 kişilik mürettebatı olan Prenses Aşika adlı gemi, Tongo'nun başkenti Nuku'alofa'nın 85 kilometre kadar kuzeydoğusunda dün gece alabora olmuş ve batmıştı.

Yeni Zelanda'daki Kurtarma Koordinasyon Merkezi'nden yapılan açıklamada, geminin hızlı bir şekilde battığı, ancak batma sebebinin bilinmediği, arama ve kurtarma çalışmalarının gemi ve uçaklarla devam ettiği belirtildi.

Bir kazazede, kurtarılanlar arasında hiç kadın ve çocuk görmediğini söyledi. Yeni Zelanda Dışişleri Bakanlığı, kayıplardan büyük üzüntü duyduklarını açıkladı.

1970'li yıllarda Japonya'da inşa edilmiş olan Princess Ashika; bu yılın Haziran ayında dış adalara sefer yapmaya başlamıştı. Ashika'nın uzak sefer yapmaya başlaması Tonga Parlementosunda tartışma konusu olmuş, Tonga Ulaştırma Bakanı Paul Karalus yeni yaptırılan gemi Japonya'dan gelinceye kadar seferleri Princess Ashika'nın yapacağını açıklamıştı. Geminin yaşlı olmasına rağmen bakım tıutumlarının yapıldığı ve iyi durumda olduğu yetkililerce açıklanmıştı.

Princess Ashika 31 Ağustos 2008'de Natovi'deki rampada (Üstte ve altta)

DSC_0585.jpg

DSC_0589.jpg

Princess Ashika'nın mürettebatı toplu halde.

 

Editör: TE Bilişim