ÖMER-N Den gelen haberler kötü

DenizHaber.Com Özel-Baltık Denizinde Pazar günü alabora olarak batan Sanmar Denizcilik'e ait Ömer-N adlı gemiden üzücü haberler geliyor. Cesedi bulunan denizcinin geminin baş makinisti olduğu bildiriliyor.

BUGSIER 16, FAIRPLAY 26 ve FENJA adlı römorkörlerin kaza yerinde oldukları ve ters dönen gemiye yardım etmeye çalıştıkları ancak olumsuz hava ve deniz koşullarının kurtarma yardım çalışmalarını güçleştirdiği bildirildi.

Danimarka orijinli haberlere göre dalgıçların gemiye girme girişimi başarısız oldu ve kötü hava koşulları nedeniyle bu girişimlere ara verildi.

Bölgeden geçmekte olan Rus gemisi Sormovsky-50 tarafından kurtarılan 3 kazazede, geminin kaptanının kaza esnasında denize düştüğünü ve hayatını kaybettiğini söyledikleri öğrenildi. Bu nedenle Ömer-N gemisinde kayıp mürettebatın 7 değil 6 olarak düzeltilmesi gerektiği ancak Kaptana henüz ulaşılamadığından kesin olarak belli olmadığı öğrenildi.

Switzer firmasına ait römorkörlerin az önce  kurtarma çalışmalarına yeniden başladıkları öğrenildi. Dalgıçların ters dönen (denizci diliyle alabora olan) gemiye girememeleri nedeniyle römorkörlerin gemiyi çevirerek dalgıçların gemiye girmelerine imkan hazırlamaya çalıştıkları öğrenildi.

DenizHaber.Com bu konudaki haberleri güncelleyerek sizleri en doğru haberle bilgilendirmeye devam edecek.

 Konuyla ilgili diğer haberlerimiz:
7 Türk Denizcisinin Yaşam Savaşı/29-10-2007
Türk Gemisi Baltık'ta Alabora Oldu/29-10-2007

DenizHaber.Com Özel

 

Editör: TE Bilişim