Bu sabah saat 10:00 sularında seyir halindeyken  makine dairesinde çıkan yangında 2 kişinin yaşamını yitirdiği Norveç Bayraklı Nodlys gemisi sıkılan sulardan ve ayrıca karinede oluşan delikten dolayı makine dairesi su dolunca yan yatmıştı.

Gemi daha sonra Alesund Limanına yanaştırılmıştı.

Akşam saat 21:00 itibariyle gemide tahliye pompaları içeri giren suları karşılayamayınca gemi yan yatmaya başladı.

Akşama doğru dalgıçlar geminin karinesindeki deliğe façuna yapmayı başarmışlardı ancak gemideki suyu tahliye eden pompa arıza yapınca yeniden su dolmaya başladı.

Geminin jeneratörleri çalışmadığından suyu tahliye etmek üzere geminin kendi tulumbaları kullanılamıyor. Uzmanlar geminin jeneratörlerini çalıştırmak istemiyorlar bunun nedeni elektrik sisteminin devreye girmesiyle sprinkler sisteminin de devreye girmesi ve su seviyesini arttırarak geminin daha da yan yatmasından endişe etmeleri.

Makine dairesindeki kinistinlerden birisinin açıldığı ve suyun buradan girdiği tahmin ediliyor.

Şu anda Rıhtımda düzinelerce polis var. Gemide ise kurtarma şirketi Bukser og Berging suyun makine dairesine nereden dolduğunu bulmaya çalışıyor.Getirilen haricitulumba ile suyun tahliyesine çalışılıyor.

Bu arada gemide yaşamını yitiren mürettebattan iki kişinin dumandan değil makine dairesinde bir patlamadan dolayı yaşamlarını yitirdikleri belirtiliyor. 

Gemideki otomatik kapama sisteminin neden devreye girmediği de ayrıca araştırılıyor. 

Editör: TE Bilişim