İsviçre bandıralı bir ticari yük gemisinin 12 kişilik mürettebatı cumartesi günü Nijerya açıklarında korsanlar tarafından kaçırıldı.

Gemi operatörü, buğday taşıyan geminin 19 kişilik mürettebatının 12'sinin, gemi Nijerya'nın güneybatısındaki ticaret merkezi Lagos ile güney Nijer Deltası'ndaki petrol limanı Port Harcourt arasında seyrederken kaçırıldığını söyledi.

Geminin sahibi Massoel Shipping firması “Şirket, rehin alınan mürettebatın hızlı ve güvenli bir şekilde serbest bırakılmasını sağlamak için yetkililer ve uzmanlarla birlikte çalışıyor” açıklamasında bulunurken kaçırılan mürettebatın uyrukları hakkında bilgi verilmedi.

İsviçre Dışişleri Bakanlığı ise kaçırılan mürettebatta İsviçre vatandaşı olmadığını bildirdi.

Nijerya donanması ve deniz polisi ise kaçırma olayından habersiz olduklarını açıklayarak konu üzerinde incelemelerin başlatıldığını duyurdu.

Ticari gemilerin fidye için kaçırılması Nijerya'nın bazı bölgelerinde sıkça görülen bir sorun. Batı Afrika ülkesinin en büyük ekonomisinin temelini oluşturan ham petrolün büyük ölçüde kaynağı olan güney Nijer Deltası bölgesinde son birkaç yılda bir çok yabancı gemi mürettebatı kaçırıldı.

EURONEWS

Editör: TE Bilişim