"White Sea" adlı tanker New York Coney Island açığında karaya oturdu.

243 metre uzunluğundaki  çift cidarlı White Sea adlı düşük sülfürlü fuel oil yüklü tanker, dün sabah saat 0630 sıralarında New York Coney Island ile New Jersey’deki Sandy Hook Ulusal Parkı arasındaki bölgede yer alan Ambrose  Kanalında karaya oturdu.

Tankerin dümen donanımlarında bir arıza meydana geldiği ve rotasından çıkarak kanal geçiş rotası dışında sert kumlu deniz dibinde karaya oturduğu Amerikan Sahil Güvenlik Teşkilatı Sözcüsü Bob Laura tarafından bildirildi.

Karaya oturmadan dolayı tankerin baş pik tankında ve 1 No.lu iskele balast tankında deformasyonlar meydana geldiği ancak denizde herhangi bir kirlenmenin söz konusu olmadığı öğrenildi.

Gemi mürettebatının önlem olarak gemi çevresine bariyer döşedikleri Sahil Güvenlik Sözcüsü tarafından ifade edildi.

Gemide 556.000 varil fuel oil bulunduğu ve geminin Singapur’a gitmekte olduğu öğrenildi.

Kazadan sonra Sahil Güvenlik Teşkilatı olay yerine 75 metrelik kurtarma botlarından birisini tahsis etti ve geminin çevresinde bir güvenlik kordonu oluşturdu. Sahil Güvenlik Atlantic City Dolphin helikopteri geminin üzerinde uçuş yaptı ve denizde kirlilik oluşmadığını belirledi.

MacAllister Towing Römorkör Firmasının 3 adet römorkörü de olay yerinde bulunuyor.

Sahil Güvenlik Teşkilatı New York Sektörü Müfettişleri ve Kaza Araştırmacıları gemiye çıktılar ve karaya oturmanın nedenlerini belirleme çalışması yapıyorlar.

Suların yükselme saatinin 0900 olduğu ve kurtarma ekiplerinin bu saatte gemiyi kumsal yüzeyden kurtarmak için plan geliştirdikleri öğrenildi.

Gemi kuratrılır kurtarılmaz yakındaki demirleme yerine götürülecek ve burada geminin tekne yapısı ve dümen donanımları incelenecek. Liman Başkanlığı, geminin klas kuruluşundan tatminkar bir teftiş raporu gelmeden geminin bölgeden ayrılmasını yasaklamış bulunuyor.

 Kaynak: USCG

Çeviri: DenizHaber.Com

 

Editör: TE Bilişim