SeaNews'ta yer alan habere göre, Alman fırkateyni Brandenburg "NATO Einsatzverband 2'nin Yunanistan ve Türkiye arasındaki Ege'deki amiral gemisi olarak görevini artık yerine getiremiyor.

139 metre uzunluğundaki gemi, Pazartesi günü  limana yanaşma manevrası esnasında mendireğe çarptı.

Yunan limanından gelen ilk rapora göre, firkateyn liman girişinde deniz dibindeki bir engele çarptı. Fırkateynin her İki pervanesi ve dümeni hasar gördü.

Kaza Alman deniz kuvvetleri tarafından henüz resmen doğrulanmış değil. Ancak öğleden sonra basın açıklaması yapıldı.

"Brandenburg", Pire'den, Ege'deki mülteci devriyesi çerçevesinde, çalışmalar yapmak üzere önceki gün saat 10: 00'da ayrılacaktı. Bunun yerine fırkateyn, Pire limanının güneyindeki bir demir yerine yöneldi ve burada hasar  araştırıldı. Körfezde, fırkateynin  dalgıçları daha sonra gemi karinesinde incelemeler yaptı. Filo komutanının sözcüsünün bildirdiğine göre, dümen yelpazesi ve iki gemi pervanesinde  hasar tespit edildi. 

Yunan donanması, hemen Pire'deki Salamis'deki tersanede kazazede fırkateyne bir yer açtı. Tersanede yüzer havuzlar da bulunuyor. Tersaneye giderken  fırkateyne Yunan römorkörü "Christos XVII" eşlik etti.

Nato Einsatzverband 2, Alman amiral gemisi olmadan görevine devam edecek. Nato kuvvetleri, Alman filo amirali Axel Deertz komutasında Aralık ayından bu yana Ege'deki mülteci hareketlerinin izlenmesinden sorumlu. "Brandburg", eski amiral gemisi "Saksonya" nın Nisan ayı başında Almanya'ya dönmeyi planladıktan birkaç gün sonra amiral gemisi oldu. "Brandenburg", Ağustos sonuna kadar Ege'de kalacak.

Pire limanındaki kaza, birkaç hafta içinde Alman donanmasının yaşadığı ikinci kaza. 16 Mart'ta Einsatzgruppenversorger "Frankfurt am Main", havuz duvarına çarpmıştı. Gemi, bu kazadan dolayı İskoçya'da NATO manevrasına katılamamıştı.

Editör: TE Bilişim