Ahmet Arslan: M/V BILAL BAL'ın batmasıyla ilgili soruşturma başlatıldı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Şile'de batan M/V BILAL BAL ile ilgili adli ve idari soruşturma başlattıklarını açıkladı.

Gemlik'ten Ereğli'ye giderken Şile açıklarında batan 1974 yapımı Türk bayraklı M/V BILAL BAL ile ilgili Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan soruşturma başlattıklarını açıkladı. 

M/V BILAL BAL'ın kaza sırasında kaptanın ve baş makinistinin gemide olmadığı önceki gün Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından açıklanmıştı.

Bakanlık, acente tarafından Gemlik Liman Başkanlığı'na sunulan belgelere göre gemide 10 personel bulunduğunu bildirmiş, ancak liman başkanlığının izni ve bilgisi dışında gemi kaptanı, gemi baş makinisti ve bir yağcının gemiden ayrıldığını, bir gemicinin ise gemiye katıldığını duyurmuştu.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ise konu ile ilgili adli ve idari soruşturma başlattıklarını belirterek kazaya ilişkin yöneltilen sorulara şu şekilde cevap verdi; 

'Soruşturma sonucu bilgileri netleştirmeden bir açıklama yaparsak kamuoyunu yanıltmış oluruz. İddialar olduğu için soruşturma başlattık zaten.'

Ailelerin tedirgin bekleyişi devam ediyor

Sahil Güvenlik Komutanlığı, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından başlatılan arama kurtarma çalışmaları dördüncü gününde devam ediyor. Şu ana kadar gemiden 3 mürettabatın naaşı çıkarıldı. Gemide kalan mürettebatı ise arama çalışmaları sürüyor.

Aileler ise geminin battığı alanda haber bekliyor. 2. Kaptan Cüneyd Yedican'ın kızı Dilara Yılmaz'ın, kayıplar arasında ismi geçen 1. Kaptan Telci'nin hiçbir yakınını Şile'de bekleyen aileler arasında görmediklerini söyledi.

Geminin sahibi Nihat Küçük'ün uluslararası gemi kaptanı olan ve halen bir denizcilik firmasında deniz operasyon müdürlüğü yapan kardeşi Sedat Küçük, kazayla ilgili şunları söyledi: "Geminin battığını 03.54'te öğrendim. Epirip adı verilen cihaz, geminin batmasıyla otomatik olarak sinyal vermiş. Kıyı Emniyeti olay yerine gitmiş. 3 mil yakınındaki bir Rus gemisi, olay yerinde filika ve botlara rastlamış. 10 mil açıklarında, bizi de tanıyan bir gemi belirtilen koordinatlara hareket etmiş."

Geminin lodos olduğu için 2-3 gün Kartal'da limanda kaldığını kaydeden Küçük, "Personelin yorgun olduğunu düşünüyorum. Boğaz'ı geçtiklerinde Nihat ve Aşkın uyanıktı. Aşkın o gece bir arkadaşını arayıp 'Çok yorgunum, yarın görüşürüz' demiş. Gemiden inen personel Sabri Yıldırım'ın da eşinin rahatsız olduğunu öğrendik" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim