Muğla’da Göçmen Faciası: 1 ölü, 2 kayıp

 Muğla’nın Datça açıklarında bir ihbarı değerlendiren sahil güvenlik ekipleri, batan şişme bottan denize düşen Suriye uyruklu 17 göçmeni donmak üzereyken kurtardı.

Aşırı derecede su yutan 1 göçmen hastanede hayatını kaybederken, iki kişinin kayıp olduğu bildirildi. Edinilen bilgiye göre; kaçak yollardan Yunanistan’a geçmek isteyen Suriye uyruklu göçmenler, organizatör F.A’nın yardımıyla temin ettikleri şişme botla denize açıldı. Sarı Liman mevkisinin 2 mil açıklarında fırtınaya yakalanan bot alabora oldu. Kaçaklardan 4’ü bota tutunmayı başarırken diğerleri kuvvetli rüzgarın etkisiyle denizde sürüklenmeye başladı. İhbar üzerine Marmaris ve Datça Sahil Güvenlik botları ile balıkçı tekneleri denizde arama yaptı. İlk etapta 8 göçmen bulunarak Datça Limanı’na getirildi. Donmak üzere olan kaçaklara, 112 Acil Servis ekipleri tarafından müdahale edildi.

Datça Devlet Hastanesine sevk edilen göçmenler arasında bulunan yaşlı bir adam soğuk ve aşırı su yutması nedeniyle kurtarılamadı. Olumsuz hava koşullarına rağmen devam eden aramalarda 8 göçmen daha denizden kurtarılarak karaya çıkarıldı. Sahilde bekletilen sağlık ekipleri tarafından ilk tedavileri yapılan göçmenler hastanede tedavi altına alındı. Donmak üzereyken kurtarılan göçmenlere yardım için seferber olan Datça halkı, hastaneye giyecek getirerek mültecilere giydirdi.

Göçmenlerin ifadeleri doğrultusunda denizde kaybolan bir çocukla annenin aranmasına devam ediliyor.

Editör: TE Bilişim