Batı Afrika ülkesi Gabon'dan hareketle Fransa'nın Le Havre Limanı'na gitmekte olan Panama Bayraklı araba gemisi Modern Express, Biskay Körfezi'nin meşhur denizlerinde 40 derece yan yattı.

Araba gemisindeki 22 kişilik mürettebat İspanyol Sahil Güvenlik Teşkilatı tarafından gönderilen helikopterler tarafından kurtarıldı.

163 Metre uzunluğundaki gemi, Fransa sahillerine doğru sürükleniyor. 

Kaza, 26 Ocak günü öğleden sonra 12:15 sularında meydana geldi. Bu saatte gemi tarafından etkinleştirilen alarm İngiltere'deki Falmouth AAKKM Merkezi tarafından alındı. 

Mürettebatın alarma bastığı saatlerde gemi Galiçya bölgesindeki Cape Ortegal burnunun 148 deniz mili açığında bulunmaktaydı. 

Kaza esnasında bölgede 8 şiddetinde Güney batı yönünden rüzgar ve çok ağır denizlerin mevcut olduğu bildirildi. 

İmdat çağrısı alınır alınmaz 3 adet İspanyol kurtarma helikopteri ve bir kurtarma uçağı hemen olay bölgesine doğru yola çıkarken civarda bulunan 6 adet gemi de kazazede gemiye doğru yönlendirildi. 

Kazazede geminin sahile oldukça uzak olması nedeniyle helikopterle yardıma gidilmesinin oldukça güçleştiği bildiridli. 

Falmouth MRCC (AAKKM) Merkezi, Modern Express adlı geminin bir araba taşıyıcı gemi olduğunu ancak gemide kereste yükü de bulunabileceği bilgisini verdi. Ancak bu bilgi yük manifestosunda tam olarak doğrulanmadı. 

Son gelen haberlere göre, Araba ve 10 TIR'ın yanısıra gemide 3600 ton kereste yükünün de bulunduğu haberleri büyük ölçüde doğruluk kazandı. 

Fransa arama kurtarma sahasına doğru sürüklenen gemiye bundan sonra Fransız makamları tarafından müdahale edileceği bildiriliyor. 

Editör: TE Bilişim