Minerva Concert'in Yükü Limbo Yapılacak

Danimarka'nın Fredericia Limanından yüklediği 81 bin ton ham petrolü Rotterdam'a götürmekte iken Samso Belt bölgesinde karaya oturan Yunan Bayraklı Minerva Concert adlı tankeri römorkörlerle çekerek yüzdürme operasyonunun başarısızlıkla sonuçlanması sonrası, geminin yüküne limbo yapılmasına karar verildiği bildiriliyor.

Gemiyi yüzdürmek için önceki gün 2 römorkörle yapılan çekerek kurtarma operasyonunun başarısızlıkla sonuçlanmasının  ardından, geminin 1 numaralı yan tankından 6 numaralı yan tanka yük transferi işlemi de sonuç vermedi. Son çare olarak geminin yükünün 10 bin tonluk bölümünün bir başka tankere transfer (Limbo) edilerek yüzdürülmeye çalışılacağı öğrenildi.

Bu arada kazanın nedeninin seyir hatası mı yoksa teknik bir arıza mı olduğu konusu açıklığa kavuşmuş değil. İlk açıklamalarda kazanın seyir ve manevra hatası olduğu belirtilirken teknik bir arıza olma olasılığı giderek kuvvetleniyor.

Danimarka kaynaklı bir haberde Minerva şirketi CEOsunun tankerin rotasından çıkarak karaya oturmasının nedeninin baş taraftaki balast tankında çatlak oluşarak buradan su alması olduğunu kabul ettiği bildirildi. Ancak bu haber doğrulanmış değil. Danimarka Denizcilik İdaresi de henüz tankerin karaya oturmasının nedeni ile ilgili resmi bir açıklama yapmadı.

Henüz 4 yaşındaki modern tankerin balast tankında çatlak oluşmuşsa bunun çift cidarlı tankerlerle ilgili geniş çapta bir yeniden değerlendirmeyi gündeme getirmesi olasılığı tartışılıyor.

DenizHaber.Com dünya basınında kazayla ilgili gelişmeleri ilk veren yayın organı olarak sizleri gelişmelerden haberdar etmeye devam edecek.

 DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim