Minerva Concert Yüzdürüldü

Danimarka'nın Fredericia Limanından yüklediği 81 bin ton ham petrolü Rotterdam'a götürmekte iken Samso Belt bölgesinde karaya oturan Yunan Bayraklı Minerva Concert adlı tanker dün akşam saatlerinde yüzdürüldü.

Gemiyi yüzdürmek için geçtiğimiz Çarşamba günü 2 römorkörle yapılan çekerek kurtarma operasyonunun başarısızlıkla sonuçlanmasının  ardından (Fotoğraf) , geminin 1 numaralı yan tankından 6 numaralı yan tanka yük transferi işlemi de sonuç vermemiş, son çare olarak geminin yükünün 10 bin tonluk bölümünün bir başka tankere transfer (Limbo) edilerek yüzdürülmeye çalışılmasına karar verilmişti.

Bu operasyon dün (18 Mayıs Cuma) akşam saatlerinde gerçekleşti. Ham petrol yükünün 10 bin tonluk bölümü daha küçük bir tankere aktarılan Minerva Concert karaya oturduğu Hatter Barn sığlığından kurtulabildi.

Geminin baş balast tankına oluşan çatlaktan su dolması nedeniyle ağırlık merkezinin baş tarafa yöneldiği ve Hatter Barn ile Hatter Rev arasindaki zor dönüşü bu nedenle gerçekleştiremeyerek karaya oturduğu sanılıyor. Ancak henüz resmi bir açıklama yapılmış değil.

Gemi; yüzdürüldükten sonra Kalundborg Road'da demirletildi. Burada Danimarka makamlarınca gemiye sörvey yapılacak. Sörvey sonucunda kaza nedeni de belirlenecek.

DenizHaber.Com gelişmeleri sizlere duyurmaya devam edecek.

DenizHaber.Com

 

Editör: TE Bilişim