Minerva Concert Karaya Oturdu

2003 yılında inşa edilen 105.800 DWT’luk çift cidarlı tankerde yapısal hasar oluştuğu bildiriliyor.  Tanker dün akşam saat 19:00 sularında Great Belt bölgesinde kum banklarına oturdu.

Tankerin Yunanlı işleticisi Minerva Maritime’dan bir sözcü; bugün Tradewinds’e yaptığı açıklamada 23 kişilik gemi personelinden yaralanan olmadığını ve gemiden çevre kirliliğine neden olacak sızıntı oluşmadığını söyledi.

Kaza nedeni manevra hatası

Kazanın meydana geldiği mevkiin sık sık meydana gelen kazalar nedeniyle çok iyi markalanmış olduğu ancak kılavuz kaptan almanın zorunlu olmaması nedeniyle bu bölgede karaya oturmaların  sık sık yaşandığı bildiriliyor.

Bununla birlikte; sözcü  çift cidarlı olan geminin baş tarafındaki balast tanklarının hasar gördüğü tahmin edildiğini de belirtti.

Yunan Bayrağı taşıyan tankerin kazasının söcüye göre hatalı manevradan kaynaklandığı belirtildi. Geminin trafik ayırım sistemi içerisindeki şeridinden çıktığı ve akabinde de karaya oturduğu belirtildi.

Sözcü; kaza soruşturmasının devam etmekte olduğunu ancak geminin teknik bir arızasından kaynaklanmadığının kesin olduğunu açıkladı.

 

Kurtarma operasyonu yapılacak

Minerva şirketinden açıklama yapan sözcü geminin birkaç saat içerisinde yeniden yüzdürülmesini umduklarını söyledi.

23 mürettebat Yunanlı zabitler ve Filipinli mürettebattan oluşuyor. Geminin Danimarka limanı Fredericia’dan yükleme yaptığı ve yükünü boşaltmak üzere Rotterdam’a gitmekte olduğu bildirildi. Gemi Total’in bir dış kuruluşu olan CSSA şirketine kiralanmıştı.

Animarka Denizcilik İdaresi Kaza Araştırmaları Bölümünden Lars Nielsen yaptığı açıklamada, geminin karaya oturduğu mevkide daha önce pek çok benzer kaza meydana geldiğini açıkladı. Nielsen, bu bölgede son kazanın birkaç yıl önce meydana geldiğine ve bu kazadan sonra gemler oturmasın diye Minerva Concert’in  karaya oturduğu yerin  şamandıra ile markalandığına dikkat çekti.

Nielsen, İdareden bir yetkilinin Gemi Kaptanı ve mürettebatla görüşmek üzere gemide bulunduğunu belirtirken, geminin tehlike yaratmadığını özellikle vurguladı.

Kaynak: TradeWinds/Ajanslar

Çeviri: DenizHaber.Com

 

Editör: TE Bilişim