Deniz Otobüsü Konteynır Gemisiyle Çarpıştı: 4 Ölü 80 Yaralı

Messina Boğazında Pazartesi meydana gelen deniz otobüsü ile konteynır gemisi çarpışmasında 4 ölü, 5’i ağır  80 yaralı var.  Ölenlerden 4’ünün de deniz otobüsünün mürettebatından olduğu açıklandı. Kaptan ve Başmühendis de hayatını kaybedenler arasında.

Kaza, sabah saat 0530 sıralarında meydana geldi. İtalya’nın Devlet Demiryolları şirketine ait olan yek gövdeli deniz otobüsü Segesta Jet, Messina’ya gitmek üzere Reggio Calabria’dan 130 yolcusu ile birlikte hareket etti. Yolcuların çoğunluğunu işçiler ve okula giden öğrenciler oluşturuyordu.

İlk raporlara göre deniz otobüsüne Messina limanına girmeden hemen önce konteyner gemisi bordadan bindirdi ve deniz otobüsünün köprüüstü büyük hasar gördü.

Ulaştırma Bakanı Alessandro Bianchi hemen soruşturma açılması talimatı verdi. Her iki gemi alıkonuldu.

Her ne kadar kazanın nedenleri henüz bilinmiyorsa da, İtalyan haber Ajansı ANSA’nın bildirdiğine göre demiryolu şirketinin bağlı bulunduğu sendika yetkilileri yerel feribot hizmetlerindeki personel azaltılmasının tehlikelerine karşı sık sık uyarıda bulunduklarını açıkladılar.

Bugün kaza hakkında yorum yapan İtalyan Sahil Güvenlik yetkilileri, üçüncü bir geminin kazaya karışmış olabileceğinden söz ettiler. Bu geminin trajedinin meydana geldiği anda o civarda bulunan bir başka devlet demiryolu feribotu olabileceği üzerinde duruluyor.

Yetkililer 8239 Gross Tonluk Susan Borchard adlı konteynır gemisinin kaza meydana geldiğinde Salerno’dan İsrail’e gitmekte olduğunu ve Segesta Jet ile çapraz rotada olduğunu da belirtiler.

Londra’da bulunan Bouchard Denizcilik Salı günü öğleden sonraya kadar kaza hakkında yorum yapmaktan kaçındı.

Messina Limanı yakınındaki tepede kurulu Gemi Trafik Hizmetleri tarafından kayıt edilmiş olan verilerin analizinin olayın meydana geliş şekli çatışmadan sonuçta kimin sorumlu olduğunun bulunmasında en önemli ipucu olduğu bildirildi.

Kaynak: Lloyd’s List -John Mclaughlin
Çeviri: DenizHaber.Com
Yayın Tarihi: 17 Ocak 2007

Editör: TE Bilişim